Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10060
Назва: Викладання гуманітарних дисциплін у медичних та фармацевтичних навчальних закладах
Автори: Андрейко, Світлана Станіславівна
Андрейко, Светлана Станиславовна
Andreiko, S. S.
Білецька, Вікторія Вікторівна
Билецкая, Виктория Викторовна
Bilecka, V. V.
Дата публікації: 15-жов-2018
Видавець: Черкаська медична академія. - Видавець Ольга Вовчок - 2018
Бібліографічний опис: Білецька В. В. Викладання гуманітарних дисциплін у медичних та фармацевтичних навчальних закладах / В. В. Білецька, С. С. Андрейко // Всеукраїнська науково-методична інтернет конференція, присвячена Дню заснування закладу освіти, м. Черкаси, 15 жовтня 2018 р. : матеріали конф. / уклад. І. Я. Губенко, О. Г. Шевченко, П. О. Гайдай, В. Д. Коноба ; Черкаська медична академія. – Черкаси : Видавець Ольга Вовчок, 2018. – С. 24–28.
Короткий огляд (реферат): Актуальність даної статті зумовлена необхідністю формування нової соціокультурної генерації інтелектуальної еліти в медико - фармацевтичній галузі, зважаючи на зростання в українському суспільстві негативних тенденцій, пов’язаних із процесами декультуризації та деструкції морально- етичних ідеалів та світоглядних орієнтирів сучасної молоді. Крім того, більшість студентів-медиків вважають непотрібним вивчення соціогуманітарних наук, адже вони, на їх думку, ніяк не пов’язані з медичною та фармацевтичною сферою, а отже не допомагають у формуванні професійних вмінь та навичок у даних областях. Така точка зору далека від розуміння реальних завдань, які виконують гуманітарні науки у підготовці майбутніх медиків та фармацевтів. В першу чергу вони покликані забезпечити, окрім механічного засвоєння інформації студентами, розвиток їх культури мислення, розширення словникового запасу для удосконалення взаємодії з соціумом, а також формування знань, пов’язаних із історією та культурою власного народу. Таким чином, однією з найактуальніших проблем діяльності медичних навчальних закладів є гармонійне поєднання гуманітарної підготовки майбутніх фахівців з їх професійним становленням.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10060
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Andreko SS.pdf183,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.