Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10363
Назва: Клінічна характеристика хронічного паренхіматозного паротиту у дітей
Інші назви: Сlinical characteristics of chronic parenchymatoid parotitis in children
Автори: Vydaiko, A. О.
Dzhumaev, V.
Dryga, A. O.
Tkachenko, P. I.
Lokhmatova, N. M.
Ткаченко, Павло Іванович
Лохматова, Наталія Михайлівна
Дата публікації: 2018
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Клінічна характеристика хронічного паренхіматозного паротиту у дітей / A. О. Vydaiko, V. Dzhumaev, A. O. Dryga [та ін.] // Матеріали 74-ї Всеукраїнської студентської наукової конференції «Medical students’ conference in Poltava» (MEDSCOP 2018), м. Полтава, 29-30 березня 2018 р. – Полтава, 2018. – С. 47–48.
Короткий огляд (реферат): Гострі та хронічні запальні процеси щелепно-лицевої ділянки у дітей залишаються досить проблемним питанням дитячої хірургічної стоматології, що обумовлено їх значною часткою в структурі як амбулаторних так і стаціонарних хворих. Не являється виключенням і хронічний паренхіматозний паротит (ХПП), який відноситься до первинного хронічного враження привушної залози (ПЗ) і на долю якого припадає 87 – 89 % від числа всіх хронічних сіалоаденітів. В диференційній діагностиці запальних захворювань слинних залоз значна увага приділяється цитологічному дослідженню секрету. Цей метод простий у виконанні, досить інформативний. Важливим діагностичним моментом являється вивчення саме кількісних та якісних характеристик паротидного секрету, зокрема його клітинного складу, як маркера, що визначає ефективність лікувальних заходів особливо при загостренні ХПП.
Ключові слова: хронічний паренхіматозний паротит
клініка
сіалоаденіт
цитологічне дослідження
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10363
Розташовується у зібраннях:74-а Всеукраїнська студентська наукова конференція

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Klinichna_kharakterystyka_khronichnoho_parenkhimatoznoho_parotytu_u_ditei.pdf347,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.