Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10684
Назва: Новий метод лікування хронічного катарального гінгівіту у дітей
Автори: Ааді, М. Б.
Вовкодав, А. В.
Губерницька, Ю. Є.
Петров, В. М.
Калач, Я. О.
Поліщук, Тетяна Вікторівна
Дата публікації: 2019
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Новий метод лікування хронічного катарального гінгівіту у дітей / М. Б. Ааді, А. В. Вовкодав, Ю. Є. Губерницька [та ін.] ; наук. керівник : Т. В. Поліщук // Актуальні питання клінічної медицини : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. лікарів-інтернів, 23 травня 2019 р. – Полтава, 2019. – С. 3–4.
Короткий огляд (реферат): Актуальність. Зниження показників стоматологічної захворюваності дитячого населення залишається одним з найактуальніших завдань вітчизняної охорони здоров’я. Проблема захворювань пародонта у дітей є однією з основних для сучасної стоматології. Наукові дослідження довели, що початкові патологічні зміни при хронічному катаральному гінгівіті без своєчасного лікування у дітей призводять до важких форм пародонтиту в дорослому віці. Питанням етіології, патогенезу та клінічного перебігу захворювань пародонта у дітей різного віку присвячена велика кількість наукових праць. З розвитком науки та технологій з’являються нові можливості ідентифікації етіологічних чинників, що підвищує можливості профілактичних дій та покращує результати лікування. В основі даного методу лікування поставлена задача створення способу підвищення ефективності лікування хронічного катарального гінгівіту у дітей 6-12 років і профілактики ускладнень шляхом застосування пре- та пробіотику для корекції дисбіозу в над’ясенній зубній бляшці.
Ключові слова: хронічний катаральний гінгівіт
діти
підлітки
Кідді Фарматон
БіоГая Продентіс
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10684
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання клінічної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Noviy_metod_likuvannya_hron_kataralnogo_gingivitu.pdf35,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.