Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10733
Назва: Рецидивуючий цистит у дітей: резерви профілактики
Інші назви: Recurrent cysttitis in children: preventiv interventions
Автори: Крючко, Тетяна Олександрівна
Kryuchko, T. O.
Кузьменко, Наталія Валентинівна
Kuzmenko, N. V.
Харшман, Віра Петрівна
Harshman, V. P.
Козяр, Ніна Григорівна
Kozar, N. G.
Крючко, Татьяна Александровна
Кузьменко, Наталия Валентиновна
Науковий керівник: Харшман, Вера Петровна
Дата публікації: 2019
Видавець: ООО "ПРОФЕССИОНАЛ-ИВЕНТ"
Бібліографічний опис: Рецидивуючий цистит у дітей: резерви профілактики / Т. О. Крючко, Н. В. Кузьменко, В. П. Харшман, Н. Г. Козяр // Семейная медицина. – 2019. – № 2 (82) – С. 43–48.
Короткий огляд (реферат): Проблема терапевтичного супроводу дітей з рецидивуючим циститом полягає у швидко прогресуючому зростанні антибіотикорезистентності основних уропатогенів, небажаних ефектах довготривалої антибіотикотерапії. Це спонукає до пошуку альтернативних та ефективних схем лікування і профілактики даної патології. Мета дослідження: вивчення регіональних особливостей мікробного пейзажу сечі у дітей з циститом; дослідження ефективності 7-денного вживання препарату Фурамаг® у терапії циститу; оцінювання тривалості клініко-лабораторної ремісії у дітей з циститом. Матеріали та методи. Проведено клініко-лабораторне обстеження 65 дітей віком від 5 до 15 років. Пацієнти I групи (33 дитини) отримували Фурамаг® в основі антимікробної терапії, 32 дитини з групи порівняння приймали цефуроксиму аксетил. Тривалість терапії в обох групах становила 7 днів. Другим етапом дослідження було оцінювання ефективності протирецидивної схеми лікування циститу у дівчаток віком від 7 до 15 років: 1/3 терапевтичної дози уросептика Фурамаг® у комбінації з вакциною «Urivac» протягом 3 міс. Результати. Фурамаг® продемонстрував достовірно вищу бактеріологічну ефективність порівняно з цефуроксимом аксетилом щодо ерадикації найбільш клінічно значущих збудників циститу, виявлених у Полтавському регіоні. Результати спостережень у групі дітей, які отримали про-тирецидивне лікування профілактичною дозою уросептика Фурамаг® у комбінації з імуновакциною «Urivac», засвідчив високу ефективність щодо клініко-лабораторної ремісії та безпечність застосування обраної схеми. Заключення. Ретельний аналіз виділених мікроорганізмів продемонстрував більш високу їхню чутливість до Фурамагу® порівняно з цефуроксимом з достовірно вищим рівнем ерадикації клінічно значущих збудників циститу. Результати високої бактеріологічної ефективності Фурамагу®, швидка ліквідація основних клінічних проявів захворювання, а також переконливi показники ефективності щодо клініко-лабораторної ремісії та безпечність застосування схеми Фурамаг® + «Urivac» свідчать про доцільність застосування даних препаратів у схемах терапії та профілактики загострень рецидивуючого циститу у дітей.
Ключові слова: рецидивуючий цистит
діти
антибіотикорезистентність
ISSN: ISSN 2412-8708 (Online)
ISSN 2307-5112 (Print)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10733
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра педіатрії № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Recurrent_cysttitis_in_children.pdf972,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.