Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10802
Назва: Стан фето-плацентарного комплексу у вагітних з порушенням ліпідного обміну та метаболічним синдромом
Автори: Воронкіна, Д. В.
Стешенко, О. О.
Захар'їна, В. Р.
Власенко, Ю. В.
Прокопчук, Ю. О.
Макаров, Олег Геннадійович
Дата публікації: 2019
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Стан фето-плацентарного комплексу у вагітних з порушенням ліпідного обміну та метаболічним синдромом / Д. В. Воронкіна, О. О. Стешенко, В. Р. Захар'їна [та ін.] ; наук. керівник : О. Г. Макаров // Актуальні питання клінічної медицини : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. лікарів-інтернів, 23 травня 2019 р. – Полтава, 2019. – С. 100–101.
Короткий огляд (реферат): В останні роки збільшується кількість вагітних жінок з надмірною вагою, наслідком чого є зростання кількості ускладнень з боку матері та плода. Мета дослідження. Вивчити особливості функціонального стану фето-плацентарного комплексу в залежності від форми ожиріння і розвитку метаболічного синдрому. Матеріали і методи дослідження. Досліджували стан фето-плацентарного комплексу у 80 жінок. З них 13 - з нейро-ендокринним ожирінням, 16 - з аліментарно-конституційним ожирінням, 10 жінок - без ожиріння; а також 26 пацієнток з метаболічним синдромом і 15 - без метаболічного синдрому. Ультразвукову і фето- та плацентометрію, доплерометрію судин матки та пуповини виконували на ультразвукових апара-тах ALOKA SSD-650. Морфологічне дослідження плацент проводили за методом Е.П.Калашнікової. З метою оцінки росту і розвитку плода використовували перцентильну оцінку ультразвукової біометрії.
Ключові слова: вагітність
ожиріння
метаболічний синдром
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10802
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання клінічної медицини
Наукові праці. Кафедра акушерства і гінекології № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Stan_fetoplacentarnogo_kompleksu.pdf34,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.