Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10810
Назва: Оверлап-синдром у дітей з гастроінтестинальною патологією
Автори: Горіздра, Людмила Михайлівна
Кривошапка, Л. Ю.
Назаренко, Ю. В.
Щербакова, Катерина Сергіївна
Степаненко, О. Г.
Крючко, Тетяна Олександрівна
Крючко, Татьяна Александровна
Дата публікації: 2019
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Оверлап-синдром у дітей з гастроінтестинальною патологією / Л. М. Горіздра, Л. Ю. Кривошапка, Ю. В. Назаренко [та ін.] ; наук. керівник : Т. О. Крючко // Актуальні питання клінічної медицини : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. лікарів-інтернів, 23 травня 2019 р. – Полтава, 2019. – С. 21–22.
Короткий огляд (реферат): Актуальність. Згідно сучасних уявлень, функціональні розлади травного тракту (ФРТТ) – це симптомокомплекс клінічних проявів без структурних змін та біохімічних відхилень. Враховуючи багатогранність клінічних проявів, формування функціональних розладів в різних відділах шлунково-кишкового тракту обумовлює розвиток так званого оверлап-синдрому, що свідчить про системність ураження та необхідність комплексного під-ходу до ведення даної категорії пацієнтів. Мета. Вивчити частоту діагностики оверлап-синдрому у дітей з функці-ональними захворюваннями травного тракту. Методи дослідження. Під спостереженням знаходилось 234 дитини віком від 7 до 17 років з ФРТТ, які лікувались в поліклінічному та педіатричному відділенні №1 Полтавської обласної дитячої клінічної лікарні. Верифікація діагнозу проводилась на основі клініко-лабораторних та інструментальних досліджень згідно діючого протоколу з подальшою оцінкою ефективності та тривалості лікування.
Ключові слова: функціональні розлади травного тракту
оверлап-синдром
діти
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10810
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання клінічної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Overlap.pdf38,04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.