Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10831
Назва: Хронічний гепатит С у практиці лікаря-стоматолога
Автори: Єргаєв, В. В.
Луговкіна, І. Ю.
Старцева, Н. В.
Христич, Н. А.
Юркевич, А. В.
Скрипнікова, Таїса Петрівна
Хавалкіна, Людмила Михайлівна
Дата публікації: 2019
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Хронічний гепатит С у практиці лікаря-стоматолога / В. В. Єргаєв, І. Ю. Луговкіна, Н. В. Старцева, Н. А. Христич, А. В. Юркевич ; наук. керівники : Т. П. Скрипнікова, Л. М. Хавалкіна // Актуальні питання клінічної медицини : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. лікарів-інтернів, 23 травня 2019 р. – Полтава, 2019. – С. 38–39.
Короткий огляд (реферат): Зростання та поширення у світі інфекцій, спричинених HCV та іншими збудниками хронічних вірусних гепатитів, надзвичайно висока частота їх негативних наслідків обумовлюють актуальність ви-вчення не тільки патогенезу, клінічних форм, а й лабораторної діагностики, лікування, ускладнень та наслідків цих хвороб. Найчастішим чинником хронічний вірусний гепатит (ХВГ), у тому числі й в Україні, на разі вважається саме HCV, який, в залежності від субтипу, викликає хронізацію хвороби у 60 – 90% випадків. Цим збудником інфіковано, за різними оцінками, від 250 до 400 млн. населення планети, серед яких не менш, як у 170 млн. є ознаки хронічного ураження печінки, із них щороку гинуть більше 10 млн. Якщо не прийняти невідкладні заходи, то через 10 – 20 років смертність від HCV – інфекції та її наслідків збільшиться в 3 рази і значно перевищить цей показник при ВІЛ - інфекції. Найчастіше інфікується і хворіє вірусними інфекціями молодший і се-редній медичний персонал, що становить в загальній структурі захворівших 75-80%, лікарі уражаються дещо рідше - 20-25%.
Ключові слова: хронічний гепатит С
СОПР
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10831
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання клінічної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Hronichniy_gepatitC.pdf33,24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.