Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10869
Назва: Морфологічні особливості слизової порожнини носа і навколоносових пазух з клінічних позицій
Автори: Мірашова, М. Г.
Баххо Аднан
Безшапочний, Сергій Борисович
Дата публікації: 2019
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Мірашова М. Г. Морфологічні особливості слизової порожнини носа і навколоносових пазух з клінічних позицій / М. Г. Мірашова, Баххо Аднан ; наук. керівник : С. Б. Безшапочний // Актуальні питання клінічної медицини : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. лікарів-інтернів, 23 травня 2019 р. – Полтава, 2019. – С. 12–13.
Короткий огляд (реферат): Актуальність: Дослідження порожнини носа та навколоносових пазух наочно демонструють, що ця складно збудована ділянка дихальної системи регулює багато важливих фізіологічних функцій. Серед них – вплив на об’єм повітряного струменю і носовий опір, вентиляцію і дренаж синусів. Структурні морфологічні особливості слизової оболонки цієї зони та-кож забезпечують багато важливих функцій. Вони базуються на складно організованій структурно-функціональній сукупності епітеліально-стромальних, залозистих та судинних елементів Мета роботи: визначення компонентів слизової оболонки, що мають захисне функціональне спрямування. Матеріали та методи: гістологічне дослідження слизової оболонки верхніх дихальних шляхів у різних в функціональному значенні відділах. Визначення змін, що виникають у різних шарах епітелію досліджуваної зони при різних видах запального процесу. Результати. Слизова оболонка верхніх дихальних шляхів має у всіх досліджуваних ділянках має характерні монотипові ознаки. Але в різних відділах вона має певні структурні та функціональні відмінності, що мають значення для забезпечення захисних функцій.
Ключові слова: слизова порожнина носа
слизова оболонка верхніх дихальних шляхів
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10869
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання клінічної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Morfologichni_osoblivosti.pdf34,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.