Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10880
Назва: Робочий зошит з медичної інформатики для іноземних студентів, його структура та функції
Інші назви: Workbook for medical informatics for foreign students, structure and functions
Автори: Саєнко, Марина Сергіївна
Лобач, Наталія Вячеславівна
Дата публікації: 2019
Видавець: Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій
Бібліографічний опис: Лобач Н. В. Робочий зошит з медичної інформатики для іноземних студентів, його структура та функції / Н. В. Лобач, М. С. Саєнко // Інноваційна педагогіка. – 2019. – Вип. 13, т. 1. – С. 120–122.
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена вивченню однієї з проблем підвищення ефективності навчання студентів-іноземців, зокрема розкривається сутність поняття «робочий зошит». У сучасній освіті робочі зошити набули поширення і відіграють особливу роль у вирішенні проблеми індивідуалізації навчання. Під індивідуалізацією навчання розуміємо орієнтацію студентів-іноземців на їхні особливості, а саме на швидкість і якість засвоєння ними знань. На основі аналізу навчально-методичної літератури обґрунтовується зміст і структура робочого зошита, виділяються основні функції: навчальна, розвиваюча, контролююча та виховна. Визначається, що робочий зошит у вищому навчальному закладі виконує роль методичних вказівок і містить систему завдань різної складності, а також інструкції до виконання практичних робіт, контрольні питання для визначення рівня засвоєння матеріалу. Актуальність розробки робочого зошита з медичної інформатики зумовлена труднощами, з якими стикаються студенти-іноземці, оскільки засвоєння знань ними відбувається індивідуально і рівень їх засвоєння різний. Ця різниця пояснюється тим, що студенти-іноземці відрізняються рівнем довузівської підготовки і темпом сприйняття навчального матеріалу. Тому під час розробки робочого зошита для студентів-іноземців з дисципліни «Медична інформатика» необхідно враховувати особливі вимоги. Зазначається, що робочий зошит з медичної інформатики дає можливість студенту самостійно отримувати знання, а методичний апарат зошита організовано таким чином, що він сприяє продуктивній діяльності студентів-іноземців під час вивчення навчальної теми і полегшенню здобування ними нових знань.
Ключові слова: індивідуалізація навчання
майбутні лікарі
робочий зошит
медична інформатика
студенти-іноземці
рабочая тетрадь
студенты-иностранцы
медицинская информатика
индивидуализация обучения
будущие врачи
individualization of learning
future doctors
workbook
medical informatics
foreign students
DOI: 10.32843/2663-6085-2019-13-1-25
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10880
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Robochuy_zoshit_z_med_informatuku.pdf151,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.