Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10900
Назва: Санітарно-просвітницька робота в практиці лікаря-стоматолога
Автори: Розумій, А. В
Путінцова, О. В.
Томм, В.О.
Антіпова, І. Р.
Зубенко, Н. В.
Чаленко, І. С.
Скрипнікова, Таїса Петрівна
Хавалкіна, Людмила Михайлівна
Дата публікації: 2019
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Санітарно-просвітницька робота в практиці лікаря-стоматолога / А. В. Розумій, О. В. Путінцова, В. О. Томм [та ін.] ; наук. керівники : Т. П. Скрипнікова, Л. М. Хавалкіна // Актуальні питання клінічної медицини : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. лікарів-інтернів, 23 травня 2019 р. – Полтава, 2019. – С. 77–78.
Короткий огляд (реферат): Актуальність. Система охорони здоров'я населення має можливості для попередження та лікування хвороб органів порожнини рота. Однак, кожна людина окремо та населення в цілому не використовують у повному обсязі види профілактичних заходів, що пропонуються. Це обумовлено неінформованістю або непереконливою інформацією, що не спонукає пацієнта до дій; дозволяє йому знаходити причину, зв'язану з дефіцитом часу або невідкладні справи та інш. В той же час профілактика буде ефективною, якщо вона є медико-соціальним фактором, який забезпечений державними програмами. Разом із тим лікар-стоматолог зобов'язаний проводити профілактичну роботу з населенням, у тому числі її складову частину – санітарну просвіту. Мета. Вдосконалення пропаганди медичних знань пацієнтам на стоматологічному прийомі про здоровий спосіб життя, методи збереження стоматологічного здоров'я. Матеріали і методи дослідження. Обстежено 48 пацієнтів у віці 25-30 років. Вивчений стоматологічний статус, у тому числі карієс, його індекси, патологія тканин пародонта, визначений гігієнічний індекс. Розроблені анкети для виявлення інформації про методи та засоби гігієни органів порожнини рота.
Ключові слова: профілактика стоматологічних захворювань
санітарно-просвітницька робота
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10900
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання клінічної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sanitarno_prosvitnicka_robota.pdf34,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.