Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10919
Назва: Сучасні методи рентгендіагностики в ортодонтії
Автори: Сутуліна, А. Є.
Рудь, Юлія Володимирівна
Михайленко, І. М.
Обаіді, Авс.
Макарова, Олександра Миколаївна
Виженко, Євгеній Євгенович
Дата публікації: 2019
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Сучасні методи рентгендіагностики в ортодонтії / А. Є. Сутуліна, І. М. Михайленко, Ю. В. Рудь, Обаіді Авс. ; наук. керівник : О. М. Макарова, Є. Є. Виженко // Актуальні питання клінічної медицини : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. лікарів-інтернів, 23 травня 2019 р. – Полтава, 2019. – С. 91–92.
Короткий огляд (реферат): Цефалометричний аналіз в ортодонтії необхідний для постановки правильного діагнозу, складання плану лікування, а також контролю ефективності останнього. Звичайний цефалометричний аналіз в ортодонтії виконується на основі телерентгенограм (ТРГ) - рентгенографічного зні-мка черепа в профіль (в бічній проекції), на якому можна побачити зуби верхньої і нижньої щелеп, м'які і тверді тканини лицьового черепа. Цифровий знімок на основі ТРГ є двовимірним зображенням. Накладення тканинних структур на бічному знімку призводять до похибок у виявленні анатомічних точок на рентгенограмі, що на думку ряду авторів є основним джерелом помилок в цефалометрії. Однак, на сьогоднішній день пацієнту доступний і 3D цефалометричний аналіз. Це інноваційний метод, який проводиться на основі даних конусно-променевої комп`ютерної томографії (КПКТ). Він є більш інформативним і більш точним, ніж звичайний розрахунок ТРГ.
Ключові слова: цефалометричний аналіз
телерентгенограма
3D цефалометричний аналіз
ортодонтія
рентгендіагностика
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10919
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання клінічної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Suchasni_metodi_rentgendiagnostiki.pdf31,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.