Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10934
Назва: Дисбіотичні аспекти підтримуючої терапії у хворих з кандидозними стоматитами
Автори: Черненко, К. О.
Ковальський, Л. Б.
Беда, В. В.
Ступак, Олена Павлівна
Дата публікації: 2019
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Дисбіотичні аспекти підтримуючої терапії у хворих з кандидозними стоматитами / К. О. Черненко, Л. Б. Ковальський, В. В. Беда ; наук. керівник : О. П. Ступак // Актуальні питання клінічної медицини : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. лікарів-інтернів, 23 травня 2019 р. – Полтава, 2019. – С. 99–100.
Короткий огляд (реферат): Актуальність дослідження обумовлена тим, що розповсюдженість захворювань, викликаних умовно-патогенною мікрофлорою, в тому числі і дріжджеподібними грибами роду Candida невпинно зростає з кожним роком. Це зумовлено нераціональним та неконтрольованим використанням в медицині антибіотиків, антисептиків, гормональних препаратів, зниженням імунологічної реактивності організму у хворих, що призводить до посиленого розмноження грибів роду Candida, на тлі стрімкого зниження кількості пробіотичної мікрофлори, розвитку дисбіозу та кандидозу. До теперішнього часу, незважаючи на широкий вибір медикаментозних препаратів, лікування кандидозних стоматитів у лікарів-стоматологів викликає значні труднощі. Це, на нашу думку, пов’язано з толерантністю грибів роду Candida до традиційних протигрибкових препаратів, зниженням імунологічної реактивності організму, відсутністю ефективних схем лікування та профілактики кандидозних стоматитів у хворих з використанням імунобіологічних (бактеріальних) препаратів, відсутністю схем підтримуючої терапії для запобігання рецидивів захворювання та закріплення результатів лікування.
Ключові слова: стоматит кандидозний
квертулін
лізомукоїд
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10934
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання клінічної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Disbiotichni_aspekti.pdf35,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.