Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10980
Назва: Влияние α-токоферола на активность системы антиоксидантной защиты в условиях хронического поступления диэтилдитиокарбамата при разном уровне антиоксидантной обеспеченности
Інші назви: Вплив α-токоферолу на активність системи антиоксидантного захисту в умовах хронічного надходження діетилдитіокарбамату при різному рівні антиоксидантної забезпеченості
The influence ог α-tocopherol on the antioxidant defense system activity in conditions of chronical receipt of diethylditiocarbamate at different levels of antioxidant provision
Автори: Островская, Галина Юрьевна
Островська, Галина Юріївна
Ostrovskaya, G. Yu.
Дата публікації: 1998
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Островская Г. Ю. Влияние α-токоферола на активность системы антиоксидантной защиты в условиях хронического поступления диэтилдитиокарбамата при разном уровне антиоксидантной обеспеченности / Г. Ю. Островская // Проблеми екології та медицини. – 1998. – Т. 2, № 5–6. – С. 22–24.
Короткий огляд (реферат): В этой работе приведены результаты оценки защитного действия α-токоферола в условиях хронического получения диетилдитиокарбомату – ингибитора оксидаз, содержащих купер, на разных уровнях антиоксидантной обеспечения. Полученные результаты определяют перспективность использования α -токоферола как средства предотвращения токсического воздействия диетилдитиокарбомату и химических продуктов, синтезируемых на его основе на організм. У цій роботі наведено результати оцінки захисної дії α-токоферолу в умовах хронічного отримання діетилдітіокарбомату – інгібітору оксидаз, що містять купер, на різних рівнях антиоксидантного забезпечення. Отримані результати визначають перспективність використання α -токоферолу як засобу запобігання токсичному впливу діетилдітіокарбомату та хімічних продуктів, що синтезуються на його основі на організм. The results of the evaluation of the protective action of α-тcopherol in the conditions of chronical receipt of diethylditiocarbomate - the inhibitor of cooper-containing oxydases at differen levels of antioxidant provision are given in this work. It is established that an introduction of diethylditiocarbamate causes an induction of the free radical peroxide oxidation of lipids on the background of the decrease of antioxidant ferment activity, it being more vivid in the conditionis of alimentary antioxidants' deficit, α-тocopherol introduction hinders autooxidation reactions and promotes the partial reactivation of antioxidant ferments. The results achieved determine tne perspectiveness of using a-Tocopherol as the means of preventing the toxic influence of diethylditiocarbomate and chemical products synthesized on its basis upon the organism.
Ключові слова: свобонорадикальное перикисное окисление
ксенобиотики-прооксиданты
диэтилдитиокарбамат
ISSN: УДК 616-003.725 - 092; 615,014.4 2 5 ]:612.014.46
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/10980
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фармакології, клінічної фармакології та фармації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
G.Yu._ Ostrovskaya.pdf157,67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.