Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11021
Назва: Особливості гемоциркуляції в фето-плацентарному комплексі у вагітних, що палять
Автори: Касьян, О. А.
Кальчева, К. В.
Казирод, В. В.
Бражник, А. С.
Чамата, К. Г.
Ліхачов, Володимир Костянтинович
Дата публікації: 2019
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Особливості гемоциркуляції в фето-плацентарному комплексі у вагітних, що палять / А. О. Касьян, К. В. Кальчева, В. В. Казирод, А. С. Бражник, К. Г. Чамата ; наук. керівник : В. Л. Ліхачов // Актуальні питання клінічної медицини : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. лікарів-інтернів, 23 травня 2019 р. – Полтава, 2019. – С. 45–46.
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми. Одним із суттєвих факторів ризику порушень кровоплину у фето-плацентарному комплексі є тютюнопаління. Відмова від паління дозволяє запобігти багатьом ускладненням вагітності як для матері, так і для плода. Мета. Виявити особливості гемодинаміки у системі «мати-плацента плід» у вагітних, які палять, оцінюючи матково-плацентарний, фетоплацентарний та плодовий кровоплин. Провести аналіз фізіологічних показників ультразвукової доплерометрії. Матеріали і методи дослідження. Обстежено 60 вагітних в терміні гестації 32-34 тижні. Група вагітних, що палять, включала 40 жінок, а група вагітних, які не палять, - 20 жінок. Ультразвукову і фето- та плацентометрію, доплерометрію судин матки та пуповини виконували на ультразвукових апаратах ALOKA SSD-650.
Ключові слова: фето-плацетарний комплекс
порушення кровоплину
тютюнопаління
вагітність
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11021
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання клінічної медицини
Наукові праці. Кафедра акушерства і гінекології № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblivosti_gemocirculyacii.pdf35,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.