Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11159
Назва: Посилення антимікробної дії ефірних олій метилетилпіридинола сукцинатом
Інші назви: Strengthening of antimicrobial effect of essential oils by methylethylpyridinol succinate
Автори: Кощавка, В. Ю.
Дев'яткіна, Тетяна Олексіївна
Боброва, Нелля Олександрівна
Koshchavka, V. Yu.
Devyatkina, T. O.
Bobrova, N. O.
Дата публікації: 2019
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Кощавка В. Ю. Посилення антимікробної дії ефірних олій метилетилпіридинола сукцинатом / В. Ю. Кощавка ; наук. керівник : Т. О. Дев’яткіна, Н. О. Боброва // Тези доповідей 75-ї Всеукраїнської студентської наукової конференції «Medical students’ conference in Poltava» (MEDSCOP 2019), м. Полтава, 28-29 березня 2019 р. – Полтава, 2019. – С. 87–88.
Короткий огляд (реферат): Ефірні олії (ЕО) – це леткі ліпофільні рідини рослинного походження з характерним сильним запахом, які мають місцеву та резорбтивну фармакологічну дію. Одним з найбільш відомих ефектів ЕО є їх протимікробна дія, яка не супроводжується появою резистентності мікроорганізмів і не слабшає в присутності білка. У зв'язку з цим виникає інтерес до дослідження комбінацій ЕО з іншими антимікробними агентами, зокрема з синтетичним антиоксидантом метилетилпіридинола сукцинатом (мексидолом), який має власну протимікробну активність і може використовуватися як інгредієнт місцевих форм з фітокомпонентами. Мета роботи: вивчити чутливість еталонного штаму Staphylococcus aureus до дії комбінацій ЕО евкаліпта (Eucalyptus globulus), чайного дерева (Melaleuca аlternifolia), гвоздичного дерева (Eugenia caryophyllata) і лавра благородного (Laurus nobilis), а також компонента гвоздичної олії евгенолу з метилетилпіридинола сукцинатом ( мексидолом).
Ключові слова: ефірні олії
метилетилпіридинол
сукцинат
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11159
Розташовується у зібраннях:MEDSCOP 2019

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Strengthening_of_antimicrobial_effect_of_essential_oils.pdf505,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.