Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11161
Title: Антимікробні властивості спиртових екстрактів плодів софори японської і кореня шлемника байкальського
Other Titles: Sophorae japonicae fructus and scutellaria baicalensis roots alcohol extracts antimicrobial properties
Authors: Мариняк, Дар'я Костянтинівна
Ганчо, Ольга Валеріївна
Боброва, Нелля Олександрівна
Maryniak, D. K.
Hancho, O. V.
Bobrova, N. O.
Issue Date: 2019
Publisher: Українська медична стоматологічна академія
Citation: Мариняк Д. К. Антимікробні властивості спиртових екстрактів плодів софори японської і кореня шлемника байкальського / Д. К. Мариняк ; наук. керівники : О. В. Ганчо, Н. О. Боброва // Тези доповідей 75-ї Всеукраїнської студентської наукової конференції «Medical students’ conference in Poltava» (MEDSCOP 2019), м. Полтава, 28-29 березня 2019 р. – Полтава, 2019. – С. 88.
Abstract: Препарати з лікарських рослин широко і ефективно застосовуються у вітчизняній і зарубіжній медицині. Безумовно, вони поступаються антибіотикам за своєю антимікробною дією, однак можуть стати досить перспективними в боротьбі з атибіотикорезистентними штамами мікроорганізмів. Особливий інтерес представляють спиртові екстракти рослин, які широко використовуються в народній медицині. Визначення антимікробної активності екстрактів плодів софори японської Sophorae japonicae та кореня шлемника байкальського Scutellaria baicalensis проводили десятикратно з кожним музейним штамом мікроорганізмів. Мета роботи: Вивчити чутливість музейних штамів умовно-патогенних мікроорганізмів до спиртових екстрактів плодів софори японської і кореня шлемника байкальського.
Keywords: плоди софори японської
корень шлемника байкальського
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11161
Appears in Collections:MEDSCOP 2019

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sophorae_japonicae_fructus_and_scutellaria_baicalensis.pdf497,11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.