Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11417
Назва: Перспективи застосування цитратного буферу в ендодонтії
Інші назви: Перспективы применения цитратного буфера в эндодонтии
Автори: Бублій, Тетяна Дмитрівна
Костиренко, Олексій Петрович
Котелевська, Наталія Василівна
Мошель, Тетяна Миколаївна
Бублий, Татьяна Дмитриевна
Костыренко, Алексей Петрович
Котелевская, Наталия Васильевна
Мошель, Татьяна Николаевна
Дата публікації: 2019
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Перспективи застосування цитратного буферу в ендодонтії / Т. Д. Бублій, О. П. Костиренко, Н. В. Котелевська, Т. М. Мошель // Актуальні проблеми стоматології, щелепно-лицевої хірургії, пластичної та реконструктивної хірургії голови і шиї : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. уч., присв. 155-річчю з дня народження першого зав. каф. хірургічної стом., проф. М. Б. Фабриканта та 50-річчю полтавського періоду каф. хірургічної стом. та щелепно-лицевої хірургії з пластичною та реконструктивною хірургією голови та шиї УМСА, м. Полтава, 14-15 листопада 2019 р. ‒ Полтава, 2019. ‒ С. 24‒25.
Короткий огляд (реферат): В статті розглянуто дослідження, в ході якого встановлено, що запропонований авторами розчин цитратного буфера є ефективним і не агресивним по відношенню до навколишніх тканин. Утворюється своєрідна біологічно інертна коренева пломба, яка має хімічний зв'язок з дентином. Метод зручний у використанні, потребує мінімальних термінів відвідування без застосування додаткового технічного обладнання та дешевий по собівартості. Нейтральне середовище цього розчину (pH 6.0) забезпечує повну відсутність агресивних дій на всі тканини зуба і прилеглі до них органічні структури ; В статье рассмотрено исследование, в ходе которого установлено, что предложенный авторами раствор цитратного буфера является эффективным и не агрессивным по отношению к окружающим тканям. Образуется своеобразная биологически инертная корневая пломба, которая имеет химическую связь с дентином. Метод удобен в использовании, требует минимальных сроков посещения без применения дополнительного технического оборудования и дешевый по себестоимости. Нейтральная среда этого раствора (pH 6.0) обеспечивает полное отсутствие агрессивных действий на все ткани зуба и прилегающие к ним органические структуры.
Ключові слова: ендодонтія
консервативне лікування
пульпіт
цитратний буфер
эндодонтия
консервативное лечение
пульпит
цитратный буфер
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11417
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра терапевтичної стоматології
"Актуальні проблеми стоматології, щелепно-лицевої хірургії, пластичної та реконструктивної хірургії голови та шиї"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Prospects_for_the_use_of_citrate_buffer_in_endodontics.PDF626,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.