Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11536
Назва: Особливості формування здорового способу життя сучасної студентської молоді
Автори: Підлужна, Світлана Андріївна
Подлужная, Светлана Андреевна
Pidluzhna, S. A.
Дата публікації: 2014
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет ім. В.Г. Короленка, Полтава : Астрая
Бібліографічний опис: Підлужна С. А. Особливості формування здорового способу життя сучасної студентської молоді / С. А. Підлужна // Науково-методичне забезпечення напряму підготовки «Здоров’я людини» : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. / за заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2014. – С. 65–67.
Короткий огляд (реферат): Рівень освіти багатьох розвинених країн світу підтверджує, що одним із важливих факторів, який значно впливає на показники здоров'я, є фізична культура і спорт. Тобто система освіти і виховання може суттєво впливати на спосіб життя та стан здоров'я молодої людини. У практичній діяльності вітчизняних вищих навчальних закладів ключову роль у розвитку негативних тенденцій зниження рівня здоров'я молоді відіграє відсутність культури, недооцінка цінності здоров'я та ведення здорового способу життя. Проблеми формування здорового способу життя студентів набувають особливої актуальності. Це по'язано з несприятливими екологічними умовами, неправильним способом життя, постійними стресами та іншими факторами. Концепція державної фізкультурно-спортивної політики полягає у переході від формальної погоні за масовістю – до рекреаційнооздоровчого та профілактичного ефекту, утвердження здорового способу життя.
Ключові слова: здоровий спосіб життя
здоров'я
студент
молодь
формування здорового способу життя
фізичне виховання
студентський вік
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11536
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2014_pidluzhna.pdf186,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.