Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11672
Назва: Раціональне харчування як фактор здоров'я
Автори: Купренко, О. С.
Корчан, Наталія Олександрівна
Корчан, Наталья Александровна
Korchan, N. O.
Дата публікації: 2015
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Купренко О. С. Раціональне харчування як фактор здоров'я / О. С. Купренко, Н. О. Корчан // Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. / За загальною редакцією проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2015. – С. 65–66.
Короткий огляд (реферат): Важлива роль у забезпеченні високого рівня здоров’я, збільшення тривалості життя, збереженні працездатності людини належить харчуванню. Воно має бути раціональним . Універсальних раціональних режимів харчування не існує. Для кожної людини воно специфічне. Звички та ігнорування наукових рекомендацій при складанні денного раціону провокують в багатьох випадках розвиток важких захворювань. Харчування є основною біологічною потребою людини. Узагальнюючи свої уявлення про роль харчування, видатний російський фізіолог І.П.Павлов зробив висновок, що їжа уособлює собою життєвий процес в усьому його об'ємі – від найелементарніших фізіологічних властивостей організму, аж до найвищих проявів людської натури. В.І. Смоляр вважає, що більше ніж половина випадків передчасної смерті (до 65 років) чоловіків і жінок в Україні зумовлена хворобами, у виникненні яких харчування відіграє важливу роль.
Ключові слова: раціональне харчування
здоров'я людини
здоров'я
харчування людини
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11672
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2019_kk_thesis.pdf117,31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.