Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12068
Назва: Деякі епідеміологічні та морфологічні особливості раку товстої кишки
Автори: Бабенко, Вікторія Ігорівна
Сидоренко, Марина Ігорівна
Бабенко, Виктория Игоревна
Сидоренко, Марина Игоревна
Дата публікації: 2018
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Бабенко В. І. Деякі епідеміологічні та морфологічні особливості раку товстої кишки / В. І. Бабенко, М. І. Сидоренко // Ауктуальні питання клінічної медицини : тези доповідей Всеукраїнської наук.-практ. конференції лікарів інтернів, магістрів та клінічних ординаторів, присвяченої 25-річчю Навчально-наукового інституту післядипломної освіти, м. Полтава, 24 травня 2018 р. – Полтава, 2018. – С. 6–7.
Короткий огляд (реферат): Вивчення особливостей морфогенезу і прогнозу окремих форм колорект&льного раку залишається однією з актуальних проблем сучасної онкоморфології. В Полтавській області на 100 тисяч населення щорічно, в середньому, виявляли 24,8 випадків захворюваності на РТК, що трохи вище, ніж в середньому по Україні (24,5). Показник смертності від РТК в Полтавській області склав, в середньому, 12,6 випадків на 100 тисяч населення, що трохи нище, відповідного середнього показника по Україні (13,3). Переважним місцем локалізації РТК с ректосигмоїдне з'єднання та сигмоподібна кишка. Переважна більшість пухлин мікроскопічно мали будову високодиференційованих та помірнодиференційованих аденокарцином, при цьому в більшості випадків спостерігалася інвазія в серозну оболонку.
Ключові слова: рак товстої кишки
морфологія
локалізація
аденокарцинома
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12068
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра патологічної анатомії та судової медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Epidemiologiya_raku_tovstoi_kushku.pdf90,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.