Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12316
Назва: Вплив мемантину на когнітивне функціонування та морфофункціональний стан головного мозку при судинній деменції
Автори: Гринь, Катерина Вікторівна
Гринь, Екатерина Викторовна
Hryn, K. V.
Гринь, Володимир Григорович
Гринь, Владимир Григорьевич
Hryn, V. H.
Дата публікації: 2020
Видавець: МОЗ України, Національний фармацевтичний університет
Бібліографічний опис: Гринь К. В. Вплив мемантину на когнітивне функціонування та морфофункціональний стан головного мозку при судинній деменції / К. В. Гринь, В. Г. Гринь // Ліки – людині. Сучасні проблеми фармакотерапії і призначення лікарських засобів : ІV Міжнар. наук.-практ. конф., (м. Харків, 12–13 березня 2020 р.) : матеріали конф. – Харків, 2020. – Т. 2. – С. 201–202. – (Серія «Наука»).
Короткий огляд (реферат): Достовірних і точних даних офіційної статистики щодо поширеності в Україні деменції наразі не має. Клініцисти найчастіше фіксують деменцію при хворобі Альцгеймера (60–80 %), судинну деменцію (10–25 %) і деменцію з тільцями Леві (7–25 %), тоді як на інші хвороби, що можуть супроводжуватись деменцією, припадає лише 10 %. Пацієнти з деменцією потребують ретельного лікування, тривалого догляду та надзвичайних зусиль з боку рідних. Як правило, захворюваність на деменцію, її поширеність зростає з віком – діагноз встановлюється переважно у пацієнтів старше 65 років. Мемантин сприяє нормалізації психічної активності, покращенню повсякденного функціонування пацієнтів, сповільнює прогресування відповідних деменції морфофункціональних церебральних змін. Своєчасна діагностика і лікування захворювання сприяють скороченню смертності та зменшенню страждань пацієнтів похилого віку й осіб, які здійснюють догляд за ними.
УДК: 615:616-08
ISSN: 2412-0456
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12316
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра психіатрії, наркології та медичної психології
Наукові праці. Кафедра анатомії людини
Наукові праці. Кафедра нервових хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2020_tezy_hryn_hryn.pdf504,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.