Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12442
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДев'яткіна, Тетяна Олексіївна-
dc.contributor.authorЛуценко, Руслан Володимирович-
dc.contributor.authorВажнича, Олена Митрофанівна-
dc.contributor.authorКолот, Еліна Георгіївна-
dc.contributor.authorДевяткина, Татьяна Алексеевна-
dc.contributor.authorЛуценко, Руслан Владимирович-
dc.contributor.authorВажничая, Елена Митрофановна-
dc.contributor.authorКолот, Элина Георгиевна-
dc.contributor.authorDevyatkina, T. A.-
dc.contributor.authorLutzenko, R. V.-
dc.contributor.authorVazzhnichaya, Ye. M.-
dc.contributor.authorKolot, E. G.-
dc.date.accessioned2020-04-07T08:25:20Z-
dc.date.available2020-04-07T08:25:20Z-
dc.date.issued2004-
dc.identifier.citationВплив пірацетаму на процеси гліколізу в модельній системі на основі гомогенатів печінки щурів / Т. О. Дев’яткіна, Р. В. Луценко, О. М. Важнича, Е. Г. Колот // Вісник фармації. – 2004. – № 1 (37). – С. 50–52.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12442-
dc.description.abstractПроцеси гліколізу досліджували при інкубації 20% гомогенату печінки інтактних білих щурів за анаеробних умов. Пірацетам вносили до проб з розрахунку 10-2, 10-1 і 1 мг/г тканини печінки. В модельній системі визначали вміст глюкози, піровиноградної, молочної кислоти та їх співвідношення. Показано, що пірацетам (10-1 і 1 мг/г тканини) виявляв прямі метаболічні властивості, які характеризувалися утворенням на кінцевих етапах анаеробного гліколізу переважно піровиноградної кислоти. Зі збільшенням концентрації пірацетаму його вплив на процеси гліколізу зростає і максимально виражений у концентрації 1 мг/г тканини печінки.uk_UA
dc.description.abstractПроцессы гликолиза исследовали при инкубации 20% гомогената печени интактных белых крыс в анаэробных условиях. Пирацетам вносили в пробы из расчёта 10-2, 10-1 и 1 мг/г ткани печени. В модельной системе определяли содержание глюкозы, пировиноградной, молочной кислоты и их соотношение. Показано, что пирацетам (10-1 и 1 мг/г ткани) имеет прямые метаболические свойства, которые характеризуются образованием на конечных этапах анаэробного гликолиза преимущественно пировиноградной кислоты. С увеличением концентрации пирацетама его влияние на процессы гликолиза увеличивается и максимально выражено в концентрации 1 мг/г ткани печени.uk_UA
dc.description.abstractGlycolytic processes in 20% albino rats’ liver homogenates were investigated under the anaerobic conditions. Pyracetam (10-2, 10-1 and 1 mg/g of tissue weight) was added to the samples. The content of glucose, pyruvic and lactic acids and their ratio were studied in every model system. It was shown, that pyracetam (10-1 and 1 mg/g) demonstrated direcl metabolic properties, wich were characterized by forming of pyruvic acid at the finishing stage of anaerobic glycolysis. Pyracetam’s influence on glycolytic processes increased according to its concentration and was maximal in concentration of 1 mg/g of liver tissue.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherХарків, Національний фармацевтичний університетuk_UA
dc.titleВплив пірацетаму на процеси гліколізу в модельній системі на основі гомогенатів печінки щурівuk_UA
dc.title.alternativeВлияние пирацетама на процессы гликолиза в модельной системе на основе гомогенатов печени крысuk_UA
dc.title.alternativeThe influence of pyracetam on glycolytic processes in model system based on rats liver homogenatisuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.subject.udc615.214: 612,352–092.9uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фармакології, клінічної фармакології та фармації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
The_influence_of_pyracetam.pdf88,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.