Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12858
Назва: Досвід застосування Ресвератролу в комплексному лікуванні хворих на псоріаз
Інші назви: Опыт применения Ресвератрола в комплексном лечения больных псориазом
Experience on using Resveratrol in the comprehensive treatment of patients with psoriasis
Автори: Безега, Олена Вікторівна
Попова, Ірина Борисівна
Васильєва, Катерина Володимирівна
Дудченко, Микола Олексійович
Гладков, Олексій Ігорович
Безега, Елена Викторовна
Попова, Ирина Борисовна
Васильева, Екатерина Владимировна
Дудченко, Николай Алексеевич
Гладков, Алексей Игоревич
Bezeha, O. V.
Popova, I. B.
Vasylyeva, K. V.
Dudchenko, M. O.
Gladkov, O. I.
Дата публікації: 2019
Видавець: Дерматовенерология. Косметология. Сексопатология
Бібліографічний опис: Досвід застосування Ресвератролу в комплексному лікуванні хворих на псоріаз / О. В. Безега, І. Б. Попова, К. В. Васильєва [та ін.] // Дерматовенерология Косметология Сексопатология. – 2019. – Вип. 3–4. – С. 58–64.
Короткий огляд (реферат): Роботу присвячено пошуку нових методів лікування враховуючи високу актуальність розповсюдженості псоріазу. Описується зв'язок залежності клінічної картини з перекисним окисленням ліпідів у хворих на псоріаз та доцільністю включення до лікування препаратів з антиоксидантними властивостями. Продукти ПОЛ регулюють проліферацію клітин та проникність клітинних мембран. У пацієнтів, що страждають на псоріаз в сироватці крові спостерігається підвищення рівня продуктів ліпідного обміну, а саме холестерину, тригліцеридів та вільних жирних кислот, а також зміну співвідношення фракційного вмісту фосфоліпідів в мембранах еритроцитів. Тому одним із найбільш характерних проявів активності псоріатичного процесу являється дисліпідемія. З урахуванням патогенетичних механізмів розвитку даного захворювання та підвищення ефективності в комплексне лікування доцільно включити препарати, що мають антиоксидантні властивості. Антиоксиданти - це біологічні речовини, що здатні взаємодіяти з різними формами вільних радикалів та призводити до їх гальмування чи повного блокування. Дослідження проводилось із додаванням Ресвератролу до стандартних схем лікування псоріазу. Обсяг лабораторних досліджень включав діагностику змін в біохімічному аналізі крові зібраному натщесерце вранці, а саме дослідити вміст: загального білка, альбуміну, білірубіну, ліпідів низької та високої щільності, фосфоліпідів, холестерину, аланін-амінотрансферази, аспартат-амінотрансферази. Після проведеного лікування доведено ефективність лікування комплексної терапії з додаванням антиоксидантів.
Ключові слова: антиоксидантна терапія
лікування
перекисне окиснення ліпідів
псоріаз
Ресвератрол
УДК: 616.517:615.262
DOI: 10.37321/dermatology.2019.3-4-10
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12858
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра шкірних та венеричних хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dosvidvskoristannyresveratrola.pdf307,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.