Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12863
Назва: Актуальні питання правового забезпечення діяльності системи охорони здоров'я України в умовах пандемії коронавірусної інфекції (COVID-19)
Автори: Терзі, Олена Олександрівна
Гладчук, Ігор Зіновійович
Ляхова, Наталія Олександрівна
Плужнікова, Тетяна Владиславівна
Терзи, Елена Александровна
Гладчук, Игорь Зиновьевич
Ляхова, Наталия Александровна
Ляхова, Наталия Александровна
Плужникова, Татьяна Владиславовна
Terzi, O. O.
Hladchuk, I. Z.
Lyakhova, N. O.
Pluzhnikova, T. V.
Дата публікації: 23-тра-2020
Видавець: Полтава : ТОВ «Фірма «Техсервіс»
Бібліографічний опис: Актуальні питання правового забезпечення діяльності системи охорони здоров'я України в умовах пандемії коронавірусної інфекції (COVID-19) / О. О. Терзі, І. З. Гладчук, Н. О. Ляхова, Т. В. Плужнікова // Громадське здоров’я в Україні: реалії, тенденції та перспективи : колективна монографія / за заг. ред. проф. Ждана В. М. та проф. Голованової І. А. – Полтава : ТОВ «Фірма «Техсервіс», 2020. – С. 184–191.
Короткий огляд (реферат): Увесь світ зіткнувся з наймасштабнішою загрозою у ХХІ столітті поширенням коронавірусу. Наприкінці 2019 року світова спільнота несерйозно поставилася до «дзвіночків» з Китаю, а вже у 2020 році увесь світ шукає вирішення найглобальнішої проблеми сучасності. Всесвітня організація охорони здоров’я визнала COVID-19 як пандемію. Визнання ВООЗ COVID-19 як пандемія вимагає від держав прийняття низки заходів у боротьбі з розповсюдженням інфекційних захворювань та зміцненням систем охорони здоров’я. Тобто пандемія привела до посилення прикордонного контролю, введення карантинних заходів, створення санітарних комісій і конгресів, укладання міжнародних угод в санітарно-епідеміологічній сфері тощо. Таким чином, боротьба з пандемією не можлива без прийняття відповідного правового регулювання,вивчення якого і було метою даної статті.
Ключові слова: пандемія коронавірусної інфекції (COVID-19)
система охорони здоров'я
правове забезпечення
УДК: 614 (477)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12863
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра громадського здоров’я з лікарсько-трудовою експертизою

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Mono_Terzi.pdf319,09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.