Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/1290
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЮдіна, Ксенія Євгеніївна-
dc.contributor.authorYudina, K.-
dc.contributor.authorЮдина, Ксения Евгеньевна-
dc.contributor.authorВолощук, Василь Михайлович-
dc.contributor.authorVoloshchuk, B.-
dc.contributor.authorВолощук, Василий Михайлович-
dc.date.accessioned2017-10-18T12:04:36Z-
dc.date.available2017-10-18T12:04:36Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationВолощук В. М. Діяльність науково-дослідних установ України з розвитку фізіології травлення тварин у ХХ столітті / В. М. Волощук, К. Є. Юдіна // Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Історія науки і техніки. — Харків : НТУ «ХПІ», 2014. — № 59 (1101). — С. 52—64.uk_UA
dc.identifier.issn2079-0074-
dc.identifier.otherУДК 636.4:612.3:68.01.09-
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/1290-
dc.description.abstractСтаття присвячена досягненням наукової діяльності з вивчення питань травлення у тварин протягом ХХ століття. Висвітлено основні досягнення науковців вказаного періоду. Зроблено висновок, що в 20–х рр. ХХ ст. розпочато створення мережі науково–дослідних інститутів. Головними установами, які займалися проблема свинарства і зокрема фізіології травлення були Інститут свинарства та агропромислового виробництва НААН (м. Полтава) і Інститут біології тварин НААН (м. Львів). Учені інституту в Полтаві займався питаннями стосовно фізіології травлення свиней і на основі результатів цих дослідів встановили деталізовані норми годівлі різних статево–вікових груп свиней, розробили рецептури комбікормів і преміксів для них. The article is devoted to the achievements of scientific work on the study of digestive issues in animals during the twentieth century. The main achievements of scientists of the mentioned period are highlighted. It is concluded that in the 20's of the twentieth century. the establishment of a network of research institutes has begun. The main institutions dealing with pig production and in particular the physiology of digestion were the Institute of Pig Production and Agricultural Production of the National Academy of Sciences (Poltava) and the Institute of Animal Biology of the National Academy of Sciences (Lviv). Scientists at the Institute in Poltava engaged in the issues of pig's digestion physiology and, based on the results of these experiments, established detailed feeding norms for various sex-age groups of pigs, developed formulations of mixed fodders and premixes for them. Статья посвящена достижениям научной деятельности по изучению вопросов пищеварения у животных в течение ХХ века. Освещены основные достижения ученых указанного периода. Сделан вывод, что в 20-х гг. ХХ в. начато создание сети научно-исследовательских институтов. Главными учреждениями, занимались проблема свиноводства и в частности физиологии пищеварения были Институт свиноводства и агропромышленного производства НААН (м. Полтава) и Институт биологии животных НААН (г.. Львов). Ученые института в Полтаве занимался вопросами относительно физиологии пищеварения свиней и на основе результатов этих опытов установили детализированные нормы кормления различных половозрастных групп свиней, разработали рецептуры комбикормов и премиксов для них.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherВісник НТУ «ХПІ». Серія: Історія науки і технікиuk_UA
dc.relation.ispartofseries59;-
dc.subjectфізіологіяuk_UA
dc.subjectтравленняuk_UA
dc.subjectНДУuk_UA
dc.titleДіяльність науково-дослідних установ України з розвитку фізіології травлення тварин у ХХ століттіuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
НДУ.pdf591,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.