Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13372
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ступак, Олена Павлівна | - |
dc.contributor.author | Левицький, Анатолій Павлович | - |
dc.contributor.author | Скрипников, Петро Миколайович | - |
dc.date.accessioned | 2020-07-27T12:19:08Z | - |
dc.date.available | 2020-07-27T12:19:08Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Ступак О. П. Експериментальна профілактика дисбіозу в яснах щурів з цукровим діабетом типу 2 за допомогою мукозальних гелів з пробіотиками / О. П. Ступак, А. П. Левицький, П. М. Скрипников // Актуальні проблеми сучасної стоматології: Вісник Української медичної стоматологічної академії. – 2016. – Т. 16, вип. 3 (55). – С. 180–183. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2077-1096 | - |
dc.identifier.uri | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13372 | - |
dc.description.abstract | За умов експериментального цукрового діабету типу 2 в яснах розвивається дисбіоз, який можна попередити за допомогою аплікацій гелів з пребіотиками. Було проведене порівняльне дослідження антидисбіотичної дії 5 пребіотиків, препаратів що відносяться до різних груп сполук цього класу на моделі відтворення дисбіозу, який виникає внаслідок відтворення у щурів ЦД типу 2. Проведені нами дослідження підтвердили розвиток орального дисбіозу у щурів з ЦД типу 2 та довели можливість усунення дисбіозу за допомогою пребіотиків, з яких найбільш ефективними виявились гелі “Виноградний" та “Мукозин”. | uk_UA |
dc.description.abstract | В условиях зкспериментального сахарного диабета типа 2 в деснах развиваетея дисбиоз, который можно предупредить с помощью аппликаций гелей с пребиотиками. Было проведено сравнительное исследование антидисбиотического действия 5 пребиотиков, препаратов, относящихся к разным группам соединений этого класса на модели воспроизводства дисбиоза, который возникает в результате воспроизведения у крыс СД типа 2. Проведенные нами исследования подтвердили развитие орального дисбиоза у крыс с СД типа 2 и доказали возможность устранения дисбиоза с помощью пребиотиков, из которьіх наиболее эффективными оказались гели "Виноградный" и "Мукозин". | uk_UA |
dc.description.abstract | In the conditions of experimental diabetes mellitus type 2 in the gums develops dysbidus, which can be prevented by the application of gels with prebiotics. There was a comparative study of antidysbiotic action of 5 prebiotics, drugs belonging to different groups of compounds of this class on the model of reproduction of dysbiosis, which occurs as a result of reproduction in rats of the diabetes type 2. Our studies confirmed the development of oral dysbiosis in rats with type 2 diabetes and proved the possibility of eliminating dysbiosis with prebiotics, of which the most effective were gels "Grape" and "Mukazine". | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Українська медична стоматологічна академія | uk_UA |
dc.subject | цукровий діабет типу 2 | uk_UA |
dc.subject | дисбиоз | uk_UA |
dc.subject | ясна | uk_UA |
dc.subject | пребиотики | uk_UA |
dc.subject | дисбіоз | uk_UA |
dc.subject | diabetes mellitus type 2 | uk_UA |
dc.subject | пребіотики | uk_UA |
dc.subject | gums | uk_UA |
dc.subject | сахарный диабет типа 2 | uk_UA |
dc.subject | dysbiosis | uk_UA |
dc.subject | десна | uk_UA |
dc.subject | prebiotics | uk_UA |
dc.title | Експериментальна профілактика дисбіозу в яснах щурів з цукровим діабетом типу 2 за допомогою мукозальних гелів з пробіотиками | uk_UA |
dc.title.alternative | Experimental prevention of dysbiosis in gums by mucosal gels with prebiotics in rats with type 2 diabetes | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
dc.subject.udc | 616.731-07.23.008+612.045.11 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра післядипломної освіти лікарів-стоматологів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Experimental_prevention.pdf | 857,59 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.