Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13405
Назва: | Экспериментальная профилактика гингивита у крыс с сахарным диабетом 2 типа с использованием пасты черники |
Інші назви: | The experimental prevention of gingivitis with blackberry paste in rats with II type diabetes mellitus Експериментальна профілактика гінгівіту у щурів з цукровим діабетом 2 типу з використанням пасти чорниці |
Автори: | Ступак, Елена Павловна Ступак, Олена Павлівна Stupak, E. P. |
Дата публікації: | 2015 |
Видавець: | Державна установа «Інститут стоматології Національної академії медичних наук України» |
Бібліографічний опис: | Ступак О. П. Экспериментальная профилактика гингивита у крыс с сахарным диабетом 2 типа с использованием пасты черники / О. П. Ступак // Вісник стоматології. – 2015. – № 4. – С. 12–15. |
Короткий огляд (реферат): | При экспериментальном сахарном диабете 2 типа развивается гингивит, в десне дисбиоз, снижается уровень неспецифического иммунитета и антиоксидантной защиты. Паста черники оказывает лечебно-профилактический эффект. При експериментальному цукровому діабеті 2 типу розвивається гінгівіт, в яснах дисбіоз, знижується рівень неспецифічного імунітету і антиоксидантного захисту. Паста чорниці здійснює лікувально-профілактичний ефект. Experimental type 2 diabetes develops gingivitis, gum dysbiosis, reduced levels of non-specific immunity and antioxidant protection. Blueberry paste has a therapeutic and preventive effect. |
Ключові слова: | диабет антиоксиданти гингивит чорниця дисбиоз diabetes антиоксиданты gingivitis черника dysbiosis діабет antioxidants гінгівіт blackberry дисбіоз |
УДК: | УДК 612.015.11:613.63-053.616.839:618.73 |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13405 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра післядипломної освіти лікарів-стоматологів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Experemental_prevention.pdf | 357,24 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.