Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13722
Назва: Role of phagocytes in oxidative damage of liver proteins during short-term alcoholization
Інші назви: Роль фагоцитів в оксидативному пошкодженні білків печінки при короткочасній алкоголізації
Роль фагоцитов в окислительном повреждении белков печени при кратковременной алкоголизации
Автори: Mykytenko, A. O.
Микитенко, Андрій Олегович
Микитенко, Андрей Олегович
Дата публікації: вер-2020
Видавець: Cognum Publishing House
Бібліографічний опис: Mykytenko A. O. Role of phagocytes in oxidative damage of liver proteins during short-term alcoholization / A. O. Mykytenko // The word of science and innovation : Abstracts of II International Scientific and Practical Conference, London, United Kingdom, September 16–18, 2020. – London, 2020. – P. 137–139.
Короткий огляд (реферат): Article reveals the role of liver tissue phagocytes in development of oxidative damage to proteins during short-term alcoholization. The experiment was carried out on 18 sexually mature male rats weighing 180-220 g. Given the fact that superoxide anion radical production does not increase on the 3rd day of experiment, when oxidatively modified proteins are increased, we reached a conclusion that Liver phagocytes are not a source of reactive oxygen species that damage liver proteins in the early stages of modeling alcoholic hepatitis.
Стаття розкриває роль фагоцитів печінки у розвитку оксидативного пошкодження білків під час короткочасної алкоголізації. Експеримент проводили на 18 статевозрілих щурах-самцях вагою 180-220 г. Враховуючи той факт, що продукція супероксидного аніон радикалу не збільшується на 3-й день експерименту, коли збільшуються окисно модифіковані білки, ми дійшли висновку, що фагоцити печінки не є джерелом активних форм кисню, які пошкоджують білки печінки на ранніх стадіях моделювання алкогольного гепатиту.
Статья раскрывает роль фагоцитов печени в развитии оксидативного повреждения белков во время кратковременной алкоголизации. Эксперимент проводили на 18 половозрелых крысах-самцах весом 180-220 г. Учитывая тот факт, что продукция супероксидного анион радикала не увеличивается на 3-й день эксперимента, когда увеличиваются окислительно модифицированные белки, мы пришли к выводу, что фагоциты печени не является источником активных форм кислорода, которые повреждают белки печени на ранних стадиях моделирования алкогольного гепатита.
Ключові слова: alcohol
rat
liver
OMP
superoxide
NADPH2-oxidase
алкоголь
щур
печінка
ОМП
супероксид
НАДФН2-оксидаза
алкоголь
крыса
печень
ОМП
супероксид
НАДФН2-оксидаза
УДК: 616.36-056.8-085
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13722
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра біологічної та біоорганічної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Mykytenko10.pdf697,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.