Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13882
Назва: Аналіз морфо-функціонального стану будови стінки жовчного міхура людини в період від народження до 20 років
Автори: Дубінін, Сергій Іванович
Улановська-Циба, Наталія Аркадіївна
Передерій, Ніна Олександрівна
Рябушко, Олена Борисівна
Ваценко, Анжела Володимирівна
Дата публікації: 2020
Видавець: Харківський національний медичний університет
Бібліографічний опис: Аналіз морфо-функціонального стану будови стінки жовчного міхура людини в період від народження до 20 років / С. І. Дубінін, Н. А. Улановська-Циба, Н. О. Передерій [та ін.] // Сучасні проблеми морфології людини : зб. тез Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю до 80-річчя проф. С. Ю. Масловського, (м. Харків, 23–25 вересня 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 86–88.
Короткий огляд (реферат): При аналізі будови різних ділянок стінки жовчного міхура людини в постнатальному онтогенезі виявили, що в період від народження до, приблизно, 20 років життя відбувається структурна перебудова у всіх його оболонках та шарах. При цьому найбільше виражені ці процеси в слизовій оболонці. Ознаки структурної трансформації досить різноманітні. В зв’язку з цим визначити вікові особливості будови стінки в короткі проміжки життя дуже важко. Але за значний віковий проміжок ці відмінності в будові оболонок стінки жовчного міхура виявляються більш яскраво. На цій підставі ми обрали період становлення організму людини від народження до 20 років, який характеризуються найбільшими проявами структурних змін. За цей час спостерігається ускладнення будови елементів стінки жовчного міхура, особливо слизової оболонки. Відбувається структурно-функціональне становлення та стабілізація розвитку різних відділів (частин) жовчного міхура.
Ключові слова: жовчний міхур
людина
онтогенез
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13882
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра біології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
analiz_stinku.pdf108,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.