Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13885
Назва: Порівняльно- анатомічна характеристика будови жовчного міхура людини і тварин
Автори: Дубінін, Сергій Іванович
Улановська-Циба, Наталія Аркадіївна
Рябушко, Олена Борисівна
Передерій, Ніна Олександрівна
Ваценко, Анжела Володимирівна
Дата публікації: 2020
Видавець: Тернопільський національний медичний університет ім. Я. Горбачевського
Бібліографічний опис: Порівняльно-анатомічна характеристика будови жовчного міхура людини і тварин / С. І. Дубінін, Н. А. Улановська-Циба, О. Б. Рябушко [та ін.] // Медико-біологічні аспекти та мультидисциплінарна інтеграція в концепції здоров’я людини : матеріали Всеукр. конф. з міжнар. участю (м. Тернопіль, 9–11 квітня 2020 р.). – Тернопіль, 2020. – С. 67–69.
Короткий огляд (реферат): Дані вітчизняної та зарубіжної літератури свідчать, що зростання частоти захворюваності на жовчнокам’яну хворобу зумовлене факторами зовнішнього середовища (режим харчування, якість їжі, тип харчування, якість питної води, ритм життя) та ендогенними чинниками. Враховуючи ці обставини виникає необхідність різнобічного вивчення жовчного міхура та етапів розвитку стінки жовчного міхура в еволюційному плані. Дослідження будови жовчного міхура тварин різних за способом життя та типом харчування є актуальною проблемою, вирішення якої допоможе у виборі більш ефективного лікування хворих з патологією гепатобіліарної системи і методів профілактики та попередження розвитку даної патології.
Ключові слова: жовчний міхур
людина
тварини
будова
УДК: 611.36+591.436
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13885
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра біології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
porivnalna_anatomichna_characteristica.pdf110,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.