Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13919
Назва: Спосіб лікування хворих на мікроспорію гладенької шкіри з переважним ураженням пушкового волосся
Автори: Лаврушко, Світлана Іванівна
Степаненко, В. І.
Дудченко, Микола Олексійович
Курилко, Юрій Васильович
Дата публікації: 2019
Видавець: Укрмедпатентінформ
Бібліографічний опис: Спосіб лікування хворих на мікроспорію гладенької шкіри з переважаним ураженням пушкового волосся : інформаційний лист про нововведення в системі охорони здоров’я № 73 / С. І. Лаврушко, В. І. Степаненко, М. О. Дудченко, Ю. В. Курилко. – Київ, 2019. – 4 с.
Короткий огляд (реферат): Пропонується для впровадження в закладах практичної охорони здоров’я (обласних, міських, районних) дерматологічного профілю. Мікроспорія зумовлена грибами роду Microsporum, належить до найпоширеніших дерматофітій, посідаючи друге місце після мікозів стоп та кистей. При мікроспорії уражуються шкіра, її придатки та волосся (довге та пушкове, інколи брови та вії), що зумовлює складність і тривалість лікування. Дуже рідко уражуються нігтьові пластини. Актуальність розробки обумовлена тим, що мікроспорія висококонтагіозне грибкове захворювання, яким частіше хворіють діти, має велику поширеність та щорічне збільшення рівня захворюваності.
Ключові слова: мікроспорія
волосся
тербінафін
гриби
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13919
Розташовується у зібраннях:Інтелектуальна власність. Кафедра шкірних та венеричних хвороб
Інформаційні листи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sposiblikuvanniahvoruhnamicrosporiygladenkoishkiru.pdf1,68 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.