Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13934
Назва: Вплив магнітних бур на здоров'я людини
Автори: Горліковська, А. М.
Корчан, Наталія Олександрівна
Корчан, Наталья Александровна
Korchan, N. O.
Дата публікації: 2013
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Горліковська А. М. Вплив магнітних бур на здоров'я людини / А. М. Горліковська, Н. О. Корчан // Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В. І. Вернадського : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. / За заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2013. – С. 239–240.
Короткий огляд (реферат): Такі явища природи як торнадо, цунамі, урагани, землетруси з'являються раптово, залишаючи за собою руйнування і людські жертви. Магнітні бурі — зовсім інша справа, вони бувають настільки часто, що люди просто не приймають їх всерйоз. І марно. Так як вони залишають після себе не менш серйозні наслідки. Ще в давнину моряки називали плями на Сонці підступами диявола, саме в ці періоди вони ставали заручниками стихії, компас ставав непридатним для навігації, і моряки не знали в якому напрямку плисти. І саме таке явище називається магнітною бурею. Мета дослідження: виявлення особливостей впливу магнітних бур на здоров’я людини. Ще в 30-х роках ХХ століття в Ніцці (Франція) було відмічено, що частота інфарктів міокарда та інсультів у людей похилого віку різко зростала в дні, коли в роботі місцевої телефонної станції спостерігалися сильні порушення, аж до повного припинення зв'язку. Згодом було встановлено, що порушення телефонного зв'язку відбувається під час магнітних бур.
Ключові слова: магнітні бурі здоров'я
здоров'я людини
вплив магнітних бур
космічна погода
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13934
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
magnitni_bury_2013.pdf89,98 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.