Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13943
Назва: Вплив фізичних вправ на організм людини
Автори: Васенко, Ю. В.
Корчан, Наталія Олександрівна
Корчан, Наталья Александровна
Korchan, N. O.
Дата публікації: 2015
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Васенко Ю. В. Вплив фізичних вправ на організм людини / Ю. В. Васенко, Н. О. Корчан // Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., (м. Полтава,17 листоп. 2015 р.) / За заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2015. – С. 17–18.
Короткий огляд (реферат): Фізичні вправи - це природні і спеціально підібрані рухи, що застосовуються в ЛФК та фізичному вихованні. Їх відмінність від звичайних рухів полягає в тому, що вони мають цільову спрямованість і спеціально організовані для зміцнення здоров'я, відновлення порушених функцій. Дія фізичних вправ тісно пов'язана з фізіологічними властивостями м'язів. Кожний поперечно-смугастий м'яз складається з безлічі волокон. М'язове волокно має здатність відповідати на подразнення самого м'яза або відповідного рухового нерва, тобто збудливістю. По м'язовому волокну проводиться збудження – цю властивість визначають як провідність. В м'язових волокнах під час роботи відбуваються складні біохімічні процеси за участю кисню (аеробний обмін) або без нього (анаеробний обмін). Аеробний обмін домінує при короткочасній інтенсивній м'язовій роботі, а анаеробний – забезпечує помірне фізичне навантаження протягом тривалого часу. Кисень і речовини, що забезпечують роботу м'яза, надходять з кров'ю, а обмін речовин регулюється нервовою системою.
Ключові слова: фізичні вправи
організм людини
здоров'я людини
лікувальна фізкультура
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13943
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
fiz_vprav_2015.pdf118,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.