Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/1395
Назва: Спосіб профілактики карієсу у дітей із флюорозом зубів
Інші назви: Спосіб профілактики карієсу у дітей із флюорозом зубів
Автори: Шешукова, Ольга Вікторівна
Труфанова, Валентина Петрівна
Поліщук, Тетяна Вікторівна
Падалка, Аліна Іванівна
Дата публікації: 2015
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія"
Бібліографічний опис: Спосіб профілактики карієсу у дітей із флюорозом зубів : реєстр № 491/1/14 / О. В. Шешукова, В. П. Труфанова, Т. В. Поліщук, А. І. Падалка // Реєстр галузевих нововведень. – 2015. – Вип. № 1. – С. 409.
Короткий огляд (реферат): Суть полягає у визначенні показань та оптимізації схеми використання лікувально-профілактичного комплексу, що включає професійне чищення зубів, полоскання порожнини рота зубним еліксиром, що мыстить лізоцим 3-4 рази на добу після прийому їжі по 1-2 чайних ложки на 1/4 склянки води, наступне призначення аплікацій стоматологічного крему який містить аморфний кальцію фосват, 1 раз на день після чищення зубів, протягом місяця, 3 рази на рік з інтервалом 3 місяці, герметизацію фісур перших постійних молярів у дітей відразу після прорізування зубу з урахуванням одонтогліфічного малюнку жувальної поверхні молярів, форми, глибини та положення фісур і ямок, призначення полівітамінного препарату з вмістом кальцію, фосфору, вітаміну Д3 один раз на день протягом 1 місяця, контроль профілактики здійснюють кожні 4 місяці за гігієнічним індексом (ГІ) Федорова-Володкіної та індексом кпп, при погіршенні яких на 1-2 бали, збільшують кількість аплікацій до 2-х на день; через рік при ГІ від 1 до 2 балів і стабільному кпп за відсутності флюорозу зубів, курс проводять 1 раз на рік, 1 місяць - щоденно; у осіб із 2-5 ступенями флюорозу (за ВООЗ) курси проводять 2 рази на рік протягом місяця щоденного застосування, до визрівання емалі.
Ключові слова: діти
карієс
флюороз
профілактика
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/1395
Розташовується у зібраннях:Нововведення, технології (РКТ)
Інтелектуальна власність. Кафедра дитячої стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sposib profilaktyky kariyesu u ditey iz flyuorozom zubiv.PDF1,2 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.