Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13975
Назва: Вплив алкоголю на організм
Автори: Корчан, Наталія Олександрівна
Корчан, Наталья Александровна
Korchan, N. O.
Неборак, С. С.
Дата публікації: 2015
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Корчан Н. О. Вплив алкоголю на організм / Н. О. Корчан, С. С. Неборак // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. / За заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2015. – С. 109–110.
Короткий огляд (реферат): Етано́л (інші назви: етиловий спирт, винний спирт, алкоголь; формула: С2Н5ОН) — це сильна психоактивна речовина і один з найстаріших наркотиків, протоплазматична отрута; головна діюча складова алкогольних напоїв, які зазвичай виготовляються збродженням здатних до ферментації вуглеводів. Потрапляючи в шлунок і кишковий тракт, спирт всмоктується і швидко розподіляється по рідинах і тканинам організму. Алкоголь робить в основному анестезуючу дію, хоча встановлено, що в малих дозах він стимулює деякі функції центральної нервової системи. У середніх і великих дозах він пригнічує діяльність центральної нервової системи, у тому числі головного мозку, причому цей ефект прямо пропорційний його концентрації в крові. В організмі відразу ж починається знешкодження алкоголю шляхом його окислювання в печінці, але швидкість цього процесу може відставати від швидкості нагромадження; це накладає обмеження на кількість спиртного, котре може бути випите без виникнення ознак отруєння.
Ключові слова: організм
алкоголь
вплив алкоголю
етанол
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13975
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
alkohol_2_2015.pdf121,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.