Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13978
Назва: Погіршення зору серед школярів та студентів
Автори: Корчан, Наталія Олександрівна
Корчан, Наталья Александровна
Korchan, N. O.
Кретін, О. С.
Дата публікації: 2015
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Корчан Н. О. Погіршення зору серед школярів та студентів / Н. О. Корчан, О. С. Кретін // // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. / За заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2015. – С. 106–107.
Короткий огляд (реферат): Життя людини – постійна і активна взаємодія з навколишнім середовищем, яка неможлива без складних і досконалих органів відчуття, найважливішим з яких є зір. Встановлено, що 95% інформації про зовнішній світ ми отримуємо завдяки зору. В даний час різке скорочення рухової активності сучасних школярів і студентів, збільшення зорових навантажень призвели до серйозних захворювань і порушень зору. Сьогодні більше 50% сучасних школярів страждає короткозорістю, зростають і вікові зміни очей, що призводить до далекозорості та астигматизму. Причому, тривожна тенденція збільшення порушень зору в даний час не тільки не зменшується, але й не стабілізується. Зниження зору школярів та студентів за останні роки вчені пов’язують з рядом причин.
Ключові слова: зір
зір школярів
зір студентів
хвороби ока
зниження зору
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13978
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zyr_2015.pdf121,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.