Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13979
Назва: | Профілактика порушень травної системи у дітей шкільного віку |
Автори: | Костенко, Я. І . Корчан, Наталія Олександрівна Корчан, Наталья Александровна Korchan, N. O. |
Дата публікації: | 2015 |
Видавець: | Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка |
Бібліографічний опис: | Костенко Я. І. Профілактика порушень травної системи у дітей шкільного віку / Я. І. Костенко, Н. О. Корчан // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Методика навчання природничих дисциплін у середній та вищій школі» (XXІI КАРИШИНСЬКІ ЧИТАННЯ), (м. Полтава, 21-22 травня 2015 р.) / за заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава, 2015. – С. 107–108. |
Короткий огляд (реферат): | Харчування забезпечує нормальну життєдіяльність і розвиток дитини. Недостатнє чи неповноцінне харчування може порушити життєдіяльність організму: сповільнити ріст, погіршити працездатність, знизити опірність різним захворюванням, стійкість організму проти впливів навколишнього середовища. Харчування школяра повинно задовольняти такі основні гігієнічні вимоги: мати в достатні й кількості і оптимальному співвідношенні всі потрібні для організму складові частини: білки жири і ліпіди, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни, воду; бути різноманітним. До їжі обов’язково повинні входити продукти рослинного і тваринного походження: молоко, м'ясо, риба, яйця, хліб, крупи, овочі, фрукти, ягоди та ін.; Правильна організація харчування школярів забезпечує організм дітей всіма ресурсами не тільки для росту і розвитку, а й для зростаючих навантажень у школі і статевого дозрівання. |
Ключові слова: | харчування дітей шкільне харчування діти шкільного віку здоров'я дитини |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13979 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра анатомії людини |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
trav_sys_2015.pdf | 223,41 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.