Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13981
Назва: Вплив стресу на здоров'я людини
Автори: Місютіна, В. С.
Корчан, Наталія Олександрівна
Корчан, Наталья Александровна
Korchan, N. O.
Дата публікації: 2015
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Місютіна В. С. Вплив стресу на здоров'я людини / В. С. Місютіна, Н. О. Корчан // Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. / за заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2015. – С. 69–71.
Короткий огляд (реферат): Соціальне життя людини передбачає періодичне виникнення несподіваної та напруженої ситуації, призводить до порушення рівноваги між організмом і навколишнім середовищем. Так наступає неспецифічна реакція організму у відповідь на цю ситуацію – стрес. Автор теорії стресу, характеризує діалектику стресу наступними словами: «Мета фактично не в тому, щоб уникнути стресу. Стрес є складовою частиною самого життя. Це є природний побічний продукт будь-якої нашої діяльності, уникати стресу було б так само неправильно, як відмовлятись від їжі, від фізичних рухів або ж від кохання. Для того, щоб найбільш повно проявити себе необхідно спочатку визначити свій оптимальний стресовий рівень і у відповідності з ним використовувати свою адаптаційну енергію в тій мірі і в тому напрямку, котрий найкращим чином відповідає природженому влаштуванню думки і тіла».
Ключові слова: стрес
здоров'я людини
здоров'я
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13981
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
stress_2015.pdf125 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.