Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14076
Назва: Формування свідомості та її вплив на суспільство
Автори: Северин, Юрій Миколайович
Северин, Юрий Николаевич
Severin, Yu. M.
Донченко, Світлана Владиславівна
Донченко, Светлана Владиславовна
Donchenko, S. V.
Дата публікації: 2017
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Северин Ю. М. Формування свідомості та її вплив на суспільство / Ю. М. Северин, С. В. Донченко // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., 12 жовт. 2017 р. / Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка, ВДНЗУ "Українська медична стомат. академія", Полтав. обл. ін-т післядипломної пед. освіти імені М. В. Остроградського, Полтав. держ. аграрна академія ; за заг. ред. М. В. Гриньової. – Полтава, 2017. – С. 25–29.
Короткий огляд (реферат): Свідомість – це специфічно людське відображення і духовне освоєння дійсності, властивість високоорганізованої матерії людського мозку, яка полягає у створенні суб’єктивних образів об’єктивного світу, утриманні, зберіганні і переробці інформації, у вироблені програми діяльності, спрямованої на вирішення певних завдань, в активному управлінні цією діяльністю. Свідомість є суспільно-історичним продуктом. Вона виникає разом з людським суспільством у процесі становлення і розвитку трудової діяльності та мови, формуючись тільки в умовах соціального середовища, постійного спілкування індивідів між собою. Проблема свідомості – одна з найважливіших і загадкових.
Ключові слова: свідомість
суспільство
формування свідомості
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14076
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2017_Sev_don.pdf360,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.