Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14129
Назва: Слово про Віктора Миколайовича Бобирьова – колегу, друга, вчителя
Інші назви: A word about Victor Nikolaevich Bobiryov - the colleague, the friend, the teacher
Слово про Виктора Николаевича Бобырева - коллегу, друга, учителя
Автори: Білаш, Сергій Михайлович
Проніна, Олена Миколаївна
Коптев, Михайло Миколайович
Олійніченко, Ярина Олександрівна
Пирог-Заказнікова, Ангеліна Валеріївна
Bilash, S. M.
Pronina, O. M.
Koptev, M. M.
Oliinichenko, Ya. O.
Pirog-Zakaznykova, A. V.
Билаш, Сергей Михайлович
Пронина, Елена Николаевна
Коптев, Михаил Николаевич
Олийниченко, Ярина Александровна
Пирог-Заказникова, Ангелина Валерьевна
Дата публікації: 2020
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Слово про Віктора Миколайовича Бобирьова – колегу, друга, вчителя / С. М. Білаш, О. М. Проніна, М. М. Коптев [та ін.] // Вісник проблем біології і медицини. – 2020. – № 3 (157). – С. 10–11.
Короткий огляд (реферат): 9 травня 2020 виповнилося б 70 років із дня народження видатного педагога й науковця Віктора Миколайовича Бобирьова, який своєю сумлінною працею, натхненням, вмінням працювати з людьми залишив незабутню пам’ять у своїх учнів, послідовників і всього професорсько-викладацького складу Української медичної стоматологічної академії.В.М. Бобирьов завдяки своїм науковим досягненням був відомим не лише в стінах рідного вузу, а й за межами нашої держави. У 1992 році професору було присуджено грант міжнародного фонду Сороса. У 1997 році отримав почесне звання заслуженого діяча науки та техніки України. У 2004 році – лауреат премії АМН України, а в 2016 році – лауреат Державної премії України в галузі науки та техніки. Особливу увагу Віктор Миколайович приділяв підготовці і вихованню молодих професорсько-викладацьких кадрів із числа кращих і перспективних випускників академії. Під його керівництвом було захищено 3 докторські та 10 кандидатських дисертацій. Активно співпрацював з великою кількість науковців як опонент при захисті дисертацій, а також, як рецензент наукових статей. Іншою важливою частиною професійної діяльності Віктора Миколайовича, яка потребувала значної кількості енергії та сил, була посада першого проректора Української медичної стоматологічної академії. Зайнявши цю посаду, професор В.М. Бобирьов зробив вагомий внесок у становлення УМСА як одного з найкращих медичних вузів України, який зайняв 50-те місце у престижному рейтингу з-поміж 200 вищих навчальних закладів України. В.М. Бобирьов був людиною високих моральних цінностей, який захоплював своєю відданістю професії, талантом педагога та величезним бажанням самовдосконалення, залишивши значний внесок в історії нашої Alma mater. Для співробітників Української медичної стоматологічної академії Віктор Миколайович був і залишається взірцем справжнього науковця і Вчителя, а пам’ять про нього назавжди залишиться з нами.
Ключові слова: В. М. Бобирьов
наукова-педагогічна діяльність
УДК: 378.25:395:614.254
ISSN: 2077-4214
DOI: 10.29254/2077-4214-2020-3-157-10-11
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14129
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії з клінічною анатомією та оперативною хірургією
Вісник проблем біології і медицини, Випуск 3 (157)
Історія Полтавського державного медичного університету

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Victor_Nikolaevich_Bobiryov.pdf97,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.