Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14182
Назва: Пристрій для лікування мікрогнатії нижньої щелепи при дисфункції скронево-нижньощелепного суглобу
Автори: Смаглюк, Любов Вікентіївна
Ляховська, Анастасія Віталіївна
Смаглюк, Любовь Викентьевна
Ляховская, Анастасия Витальевна
Smaglyuk, L. V.
Liakhovska, A. V.
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Смаглюк. Л. В. Пристрій для лікування мікрогнатії нижньої щелепи при дисфункції скронево-нижньощелепного суглобу : реєстр № 249/6/19 / Л. В. Смаглюк, А. В. Ляховська // Перелік наукової (науково-технічної) продукції, призначеної для впровадження досягнень медичної науки у сферу охорони здоров’я. – Київ, 2020. – Вип. 6. – С. 218.
Короткий огляд (реферат): Лікування мікрогнатії нижньої щелепи при дисфункції скронево-нижньощелепного суглобу здійснюється за допомогою запропонованого пристрою, який складається з базису, оклюзійних накладок, що моделюються вертикально без відбитків зубів, гвинта, круглих гнутих кламерів із завитком для незнімної фіксації за допомогою фотополімерного матеріалу. Пристрій можливо використовувати при клінічних проявах м’язово-суглобової дисфункції скронево-нижньощелепного суглобу, яка пов’язана з нефізіологічним положенням нижньої щелепи та її мікрогнатією. Дана корисна модель дозволяє розширити нижню щелепу, що зумовлює збільшення площі оклюзійних контактів та забезпечує їх рівномірність. В той же час оклюзійна поверхня виконана таким чином, що дозволяє фіксувати нижню щелепу у найбільш комфортному положенні, у якому зменшується компресія суглобового диску, а м’язи працюють у найбільш ефективному режимі.
Ключові слова: зубощелепова ділянка
мікрогнатія
дисфункція СНЩС
ортодонтичне лікування
dento-facial region
micrognathia
temporo-mandibular disorder
orthodontic treatment
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14182
Розташовується у зібраннях:Нововведення, технології (РКТ)
Інтелектуальна власність. Кафедра ортодонтії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zaiavka_Smahliuk .pdf120,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.