Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14357
Назва: Прогнозування карієсу постійних зубів у дітей
Інші назви: Predicting caries in permanent teeth of children
Автори: Падалка, Аліна Іванівна
Падалка, Алина Ивановна
Padalka, A. I.
Дата публікації: тра-2020
Видавець: Харків: ФОП Бровін О.В.
Бібліографічний опис: Падалка А. І. Прогнозування карієсу постійних зубів у дітей / А. І. Падалка // Сучасні тенденції та перспективи розвитку стоматологічної освіти, науки та практики : зб. науч. праць. – Харків : ФОП Бровін О. В., 2020. – С. 96–98.
Короткий огляд (реферат): Карієс зубів – актуальна проблема сучасної стоматології. Ступінь сприйнятливості зубів до карієсу залежить від багатьох факторів: неповноцінне дозрівання емалі; біохімічний склад твердих тканин зуба; склад і властивості ротової рідини; дієта з дефіцитом білків, макро- і мікроелементів та надлишком вуглеводів; вода з низьким вмістом фтору та ін. Прогнозування карієсу зубів – предмет вивчення вчених усього світу протягом багатьох десятиліть. Розроблено безліч методів оцінки ризику виникнення і профілактики карієсу зубів. Незважаючи на все це, поширеність та інтенсивність каріозного процесу постійних зубів у дітей залишається високою. Завдяки використанню розробленого способу прогнозування карієсу постійних зубів в терапевтичній та дитячій стоматології можливо поліпшити заходи щодо попередження виникнення карієсу, досягти сприйнятливої та вичерпної інформативності, простоти відтворення, виключити використання будь-яких додаткових приладів.
Ключові слова: карієс зубів
прогнозування
тест емалевої резистентності
фтор
УДК: 616.314-002.4:616-037-053.2
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14357
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра дитячої стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Prohnozuvannya_kariyesu_postiynykh_zubiv_u_ditey.pdf599,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.