Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14454
Назва: Екзантематозні інфекції у дітей
Автори: Пєший, Микола Миколайович
Ільченко, Валентина Іванівна
Дата публікації: 2006
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Пєший М. М. Екзантематозні інфекції у дітей : навч.-метод. посіб. для студентів вищих медичних навчальних закладів ІІІ–ІVрівнів акредитації та лікарів-інтернів / М. М. Пєший, В. І. Ільченко – Полтава, 2006. – 176 с.
Короткий огляд (реферат): Історія людства тісно пов’язана з інфекційними захворюваннями. Вони завжди були небезпечними, описувались як повальні хвороби, що свідчило про їх масовість, швидке поширення та високу летальність. І на сучасному етапі інфекційна патологія є найпоширенішою у світі, і це при тому, що наявні відомості є досить неповними, оскільки левова частина цих захворювань залишається нерозпізнаною чи не зареєстрованою. Прийнято вважати, що навіть у високо розвинутих країнах частка істинної інфекційної захворюванності в десятки, а то і в сотні разів перевищує офіційні дані. Серед дітей, які щорічно народжуються у світі, до 15% помирають від інфекційних захворювань. Інфекційні захворювання, які перебігають з висипкою на шкірі, складають немалий відсоток серед всіх дитячих інфекційних захворювань. Це викликає певні труднощі при їх діагностиці та лікуванні. Цей посібник присвячений питанням етіології, епідеміології, клініки, діагностики, лікування і профілактики найбільш розповсюджених екзантематозних інфекцій у дітей. Посібник містить ілюстративний матеріал, що сприятиме більш глибокому засвоєнню матеріалу студентами і підвищенню професійної якості лікарів з питань діагностики та диференційної діагностики екзантематозних інфекцій у дітей. Ми надіємося, що наша праця буде корисною у повсякденній роботі практичного лікаря, і ми приймемо з вдячністю всі побажання та критичні зауваження.
УДК: 616.98 – 053.2/5 (07)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14454
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні видання. Кафедра ендокринології з дитячими інфекційними хворобами

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dutyachi_inf.pdf1,54 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.