Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14542
Назва: Характеристика мікробіоцинотичних порушень у новонароджених з внутрішньоутробною інфекцією
Автори: Фесенко, Марія Євгенівна
Цвіренко, Світлана Миколаївна
Фастовець, Марина Миколаївна
Калюжка, Олена Олександрівна
Жук, Людмила Анатоліївна
Дата публікації: 2020
Видавець: Perfect Publishing, Vancouver, Canada.
Бібліографічний опис: Характеристика мікробіоцинотичних порушень у новонароджених з внутрішньоутробною інфекцією / М. Є. Фесенко, С. М. Цвіренко, М. М. Фастовець [та ін.] // The 6th International scientific and practical conference “Dynamics of the development of world science” (Vancouver, February 19-21, 2020). – Vancouver, Canada : Perfect Publishing, 2020. – P. 1186–1190.
Короткий огляд (реферат): Робота присвячена вивченню мікробіоцинотичних порушень у новонароджених з внутрішньоутробною інфекцією та їх негативного впливу на особливості перебігу захворювання. В основу даної роботи покладено оцінку і порівняльний аналіз клінічних та параклінічних характеристик стану здоров'я новонароджених дітей з аналогічними даними дітей контрольної групи. Аналізували також анте-, інтра- і постнатальний онтогенез та патологічні стани періоду неонатальної адаптації новонароджених. Встановлено, що народження дітей з внутрішньоутробною інфекцією майже стовідсотково пов'язано з наявністю у матерів екстрагенітальної та генітальної патології і ускладненим перебігом вагітності й пологів. Виявлені патогенні чинники обтяжували загальний стан новонароджених, погіршували перебіг захворювань та можливість постнатальної адаптації. Таким дітям не була своєчасно проведена методика «шкіра до шкіра» та прикладення дитини до грудей матері, що призвело до порушення становлення мікробіоценозу, виявленого при бактеріологічному обстеженні новонароджених.
Ключові слова: новонароджені
внутрішньоутробні інфекції
мікробіоценоз
постнатальна адаптація
УДК: 618.53:616.9
ISBN: 978-1-4879-3791-1
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14542
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра педіатрії № 1 із неонатологією

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mikrobiocin_porushenna.pdf310,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.