Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14549
Назва: Спосіб профілактики розвитку гепатотоксичних реакцій у хворих на множинну мієлому із супутнім ожирінням
Автори: Скрипник, Ігор Миколайович
Маслова, Ганна Сергіївна
Лиманець, Тетяна Володимирівна
Скрипник, Роман Ігорович
Дата публікації: 1-лип-2020
Видавець: Укрмедпатентінформ, МОЗ України
Бібліографічний опис: Спосіб профілактики розвитку гепатотоксичних реакцій у хворих на множинну мієлому із супутнім ожирінням : інформаційний лист про нововведення в сфері охорони здоров'я № 117 / І. М. Скрипник, Г. С. Маслова, Т. В. Лиманець, Р. І. Скрипник. – Київ, 2020. – 3 с.
Короткий огляд (реферат): Суть впровадження: пропонується для профілактики розвитку гепатотоксичних реакцій у хворих на множинну мієлому із супутнім ожирінням. Пропонується для впровадження в закладах охорони здоров’я (обласних, міських), у практику лікарів-терапевтів, гематологів, гастроентерологів. Прогресія множинної мієломи супроводжується зростанням ризику розвитку уражень печінки, які супроводжуються формуванням печінкової енцефалопатії. Виникнення гепатотоксичних реакцій у даної категорії пацієнтів обумовлене пухлинною інфільтрацією тканин печінки плазматичними клітинами, інтоксикаційним та гіпервіскозним синдромами з порушенням мікроциркуляції.
Ключові слова: печінкова енцефалопатія
талідомід
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14549
Розташовується у зібраннях:Інформаційні листи
Інтелектуальна власність. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
informatsiinyi_lyst_117.pdf195,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.