Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14579
Назва: Вивчення теми наркотизм, його біологічна сутність та профілактика у середній загальноосвітній школі
Автори: Дзюба, Ксенія Євгеніївна
Дзюба, Ксения Евгеньевна
Dzyuba, K. Ye.
Дата публікації: 2004
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет ім В. Г. Короленка, Полтава : ТОВ АСМІ
Бібліографічний опис: Дзюба К. Є. Вивчення теми наркотизм, його біологічна сутність та профілактика у середній загальноосвітній школі / К. Є. Дзюба // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України (до 115-річниці М.І. Гавриленка) : матеріали Всеукр. студентської наук.-практ. конф. – Полтава : АСМІ, 2004. – С. 115–118.
Короткий огляд (реферат): З давніх давен люди намагались знайти засіб, щоб полегшити біль. В якості знеболюючих, хоча б і короткочасно діючих, речовин знахарі частіше використовували різноманітні лікувальні трави, особлива дія яких була відома жрицям, вождям племен і вони вміло їх використовували, позбавляючи підлеглих їм людей від почуття страху та тривоги, голоду та неспокою. Алкогольний наркотизм є найбільш поширеною формою наркотизму і відомим з давніх давен. Алкоголь давав змогу на деякий час позбутися мук та страждань, людиною оволодівав гарний настрій, вона припиняла контролювати свої дії, що нерідко призводило до жахливих наслідків: травматизму, девіантної поведінки та ін. Пізніше з'являється опіоманія, яка швидко розповсюджується серед країн Сходу.
Ключові слова: наркотизм
боротьба з наркоманією
алкоголізм
токсикоманія
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14579
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vyvchennya_ narkotyzm_2004.pdf1,01 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.