Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14707
Назва: Взаємозв'язок особливостей харчової поведінки та якості життя у молодих жінок із різною масою тіла
Автори: Боряк, Христина Радиславівна
Весніна, Людмила Едуардівна
Боряк, Кристина Радиславовна
Веснина, Людмила Эдуардовна
Boryak, KH. R
Vesnina L.E, L. E
Дата публікації: 2020
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет ім В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Боряк Х. Р. Взаємозв’язок особливостей харчової поведінки та якості життя у молодих жінок із різною масою тіла / Х. Р. Боряк, Л.Е.Весніна // Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров'я людини : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Полтава, 22–23 жовтня 2020 р. / за заг. редакцією проф. Пилипенка С. В. – Полтава : Астрая, 2020. – С. 9–11.
Короткий огляд (реферат): Харчування – основа нормальної життєдіяльності нашого організму. Невід’ємним базисом раціонального харчуванням являється харчова поведінка, яка не лише є основним компонентом задоволення фізіологічних потреб, але відіграє важливу роль у задоволенні психологічних потреб і підтриманні нормальної якості життя . За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я виявлено стрімке зростання поширеності підвищення маси тіла і ожиріння, що стали однією з найбільших проблем охорони здоров’я XXI століття . Дослідження, проведені останніми роками свідчать, що у осіб з підвищеною масою тіла та ожирінням формується патологічний стереотип харчування, що може призводити до значних порушення в психічній сфері.
Ключові слова: харчування
підвищення маси тіла
ожиріння
УДК: 611/614:37.01(06)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14707
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
osoblyvosti_kharchuvannya_2020.pdf366,67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.