Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14707
Назва: | Взаємозв'язок особливостей харчової поведінки та якості життя у молодих жінок із різною масою тіла |
Автори: | Боряк, Христина Радиславівна Весніна, Людмила Едуардівна Боряк, Кристина Радиславовна Веснина, Людмила Эдуардовна Boryak, KH. R Vesnina L.E, L. E |
Дата публікації: | 2020 |
Видавець: | Полтавський національний педагогічний університет ім В. Г. Короленка |
Бібліографічний опис: | Боряк Х. Р. Взаємозв’язок особливостей харчової поведінки та якості життя у молодих жінок із різною масою тіла / Х. Р. Боряк, Л.Е.Весніна // Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров'я людини : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Полтава, 22–23 жовтня 2020 р. / за заг. редакцією проф. Пилипенка С. В. – Полтава : Астрая, 2020. – С. 9–11. |
Короткий огляд (реферат): | Харчування – основа нормальної життєдіяльності нашого організму. Невід’ємним базисом раціонального харчуванням являється харчова поведінка, яка не лише є основним компонентом задоволення фізіологічних потреб, але відіграє важливу роль у задоволенні психологічних потреб і підтриманні нормальної якості життя . За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я виявлено стрімке зростання поширеності підвищення маси тіла і ожиріння, що стали однією з найбільших проблем охорони здоров’я XXI століття . Дослідження, проведені останніми роками свідчать, що у осіб з підвищеною масою тіла та ожирінням формується патологічний стереотип харчування, що може призводити до значних порушення в психічній сфері. |
Ключові слова: | харчування підвищення маси тіла ожиріння |
УДК: | 611/614:37.01(06) |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14707 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра фізіології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
osoblyvosti_kharchuvannya_2020.pdf | 366,67 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.