Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14762
Назва: Оповіщення та інформування суб’єктів забезпечення цивільного захисту
Автори: Кафедра медицини катастроф та військової медицини
Дата публікації: 28-сер-2020
Видавець: Українська медична стоматологічна академія, Кафедра медицини катастроф та військової медицини
Бібліографічний опис: Оповіщення та інформування суб’єктів забезпечення цивільного захисту : методичні вказівки для самостійної роботи студентів під час підготовки до практичного (семінарського) заняття та на занятті / Кафедра медицини катастроф та військової медицини. – Полтава, 2020. – 29 с.
Короткий огляд (реферат): Захист населення і територій – це система загальнодержавних заходів, які реалізуються центральними і місцевими органами виконавчої влади, виконавчими органами рад, органами управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту, підпорядкованими їм силами та засобами підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, добровільними формуваннями, що забезпечують виконання організаційних, інженерно-технічних, санітарно-гігієнічних, протиепідемічних та інших заходів у сфері запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Рівень національної безпеки не може бути достатнім, якщо в загальнодержавному масштабі не буде вирішене завдання захисту населення, об'єктів економіки, національного надбання від надзвичайних ситуацій техногенного, природного або іншого характеру. Зовнішні загрози безпосередньо пов'язані з безпекою життєдіяльності населення і держави у разі розв'язання сучасної війни або локальних збройних конфліктів, виникнення глобальних техногенних екологічних катастроф за межами України (на землі, в навколоземному просторі), які можуть спричинити негативний вплив на населення та територію держави. Внутрішні загрози пов'язані з НС техногенного, природного характеру або можуть бути спровоковані терористичними діями. В організації захисту населення у НС мирного та воєнного часу основна роль відведена укриттю в захисних спорудах та евакуації.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14762
Розташовується у зібраннях:Навчальні матеріали та презентації. Кафедра медицини катастроф та військової медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
opovishtainfo2.pdfopovishtainfo2mod2385,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.