Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14812
Назва: Організація стоматологічної ортопедичної допомоги у військових з'єднаннях
Автори: Нідзельський, Михайло Якович
Писаренко, Олег Анатолійович
Цветкова, Наталія Володимирівна
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Нідзельський М. Я. Організація стоматологічної ортопедичної допомоги у військових з'єднаннях / М. Я. Нідзельський, О. А. Писаренко, Н. В. Цветкова. – Полтава : Гонтар О. В., 2019. – 108 с.
Короткий огляд (реферат): Захворювання зубів і порожнини рота негативно впливають на боєздатність військовослужбовців, погіршують перебіг захворювань серця, нирок, суглобів. Тому санація порожнини рота є обов’язковою у військових частинах та повинна проводитися в плановому порядку. Досвід свідчить, що санація порожнини рота залежить від чіткої організації стоматологічної допомоги у військових частинах. У наданні практичної допомоги військовим провідна роль відводиться гарнізонним стоматологам. Їх методично-організаторська робота повинна бути дійовою, безперервною, конкретною і спрямованою на збереження та зміцнення здоров’я особового складу. Навчальний посібник розроблений на основі керівних документів медичної служби ЗС України з урахуванням сучасних умов функціонування військових медичних закладів і призначений для військових лікарів-стоматологів, лікарівкурсантів, лікарів-інтернів факультетів та інститутів післядипломної освіти вищих медичних навчальних закладів.
Ключові слова: стоматологічна ортопедична допомога
військові з'єднання
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14812
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні видання. Кафедра післядипломної освіти лікарів стоматологів-ортопедів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Military_stomatology.pdf1,71 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.