Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14823
Назва: Хвороба Лайма на Полтавщині на сучасному етапі
Автори: Ткаченко, Юлія Михайлівна
Соколенко, Валентина Миколаївна
Ткаченко, Олена Вікторівна
Ткаченко, Юлия Михайловна
Соколенко, Валентина Николаевна
Ткаченко, Елена Викторовна
Tkachenko, Yu. M
Sokolenko, V. M
Tkachenko, O. V.
Дата публікації: 2020
Видавець: Munich : MDPC Publishing
Бібліографічний опис: Ткаченко Ю. М. Хвороба Лайма на Полтавщині на сучасному етапі / Ю. М. Ткаченко, В. М. Соколенко, О. В. Ткаченко // Actual trends of Modern Scientific Research : abstracts of I International Scientific and Practical Conference, (July 19–21 2020), Munich, Germany. – Munich : MDPC Publishing, 2020. – P. 39–45.
Короткий огляд (реферат): Іксодові кліщі являють собою найчисельніші паразити (ектопаразити), які належать до Типу Членистоногі та мають 2-3 хазяїв у своєму життєвому циклі, мають стадії личинки, німфи та дорослої особини. Це важливо пам’ятати, тому що на перших двох стадіях і на третій вони становлять загрозу для різноманітних груп живих істот: на перших двох – для дрібних гризунів та птахів, а на третій – великих гризунів, хижаків, копитних і людини. Зоологами було знайдено, що представники 6 родів та 26 видів іксодових кліщів зустрічаються в Україні. І в Україні, і у Польщі виявлена чітка тенденція до збільшення рівня заражень іксодовими кліщами населення з 2009 року. Загалом іксодові кліщі викликають близько 160 різноманітних захворювань, що зумовлює і збільшує актуальність будь-яких досліджень їх біології,епідеміології та патологічних станів, які вони викликають.
Ключові слова: іксодові кліщі
членистоногі
личинки
життєвий цикл
хвороба Лайма
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14823
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Iksodovi_ klishchi.pdf555,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.